Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Берегівщині відкрилась виставка робіт молодої художниці Ксенії Куташі

На Берегівщині відкрилась виставка робіт молодої художниці Ксенії Куташі

На Берегівщині відкрилась виставка робіт молодої художниці Ксенії Куташі
Щороку в Україні другої неділі жовтня відзначається День художника. Саме цій даті було приурочено урочисте відкриття виставки робіт молодої художниці Ксенії Куташі у Бенянському Будинку...

Щороку в Україні другої неділі жовтня відзначається День художника. Саме цій даті було приурочено урочисте відкриття виставки робіт молодої художниці Ксенії Куташі у Бенянському Будинку села.

ВІДЕО ДНЯ

Ксенія Куташі народилася 16 червня 1990 р. у с. Бене. Змалечку любила малювати. По завершенні Берегівської української гімназії у 2007-у році поступила на навчання до Закарпатського художнього інституту, на відділення дизайну інтер’єру. Працює різними техніками, але більш близькі їй картини маслом. Особливо полюбляє писати природу, натюрморти та портрети.

Попри свій молодий вік вже має вагомі здобутки. Перша самостійна виставка художниці пройшла у 2009-у році у її рідному селі. У цьому ж році стала членом мистецького об’єднання ім. М. Мункачі. Її роботи виставлялися у Мукачеві та Ужгороді, шанувальники можуть оглянути полотна молодого майстра пензля у художній галереї с. Пийтерфолво.

Реклама

Першим учасників урочистого відкриття персональної виставки Ксенії Куташі вітав завідувач відділом культури та туризму Берегівської РДА Ласло Галас. Він же коротко ознайомив життєвий та творчий шлях художниці.

А очільник району висловив сподівання на те, що в майбутньому поціновувачі мистецтва матимуть нагоду знайомитися з доробками Ксенії Куташі.

Реклама

Заступник голови районної ради Адальберт Браун високо оцінив представлені увазі відвідувачів експозиції картини, а ще зазначив: керівництво району має намір забезпечити молодому майстру пензля більш широкі можливості виставляти свої роботи.

За вагомий особистий внесок у розвиток образотворчого мистецтва у районі, високу творчу майстерність та з нагоди Дня художника Ксенію Куташі було нагороджено спільною грамотою районної ради та районної державної адміністрації. Відтак, присутні мали нагоду оглянути виставлені полотна. А у сільській бібліотеці пройшла виставка літератури мистецької тематики, — повідомляють з Берегівської РДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно