Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про українську євроінтеграцію за допомогою Угорщини говорили в Ужгороді (ФОТО)

Про українську євроінтеграцію за допомогою Угорщини говорили в Ужгороді (ФОТО)

Про українську євроінтеграцію за допомогою Угорщини говорили в Ужгороді (ФОТО)
У четвер, 3 жовтня, в Ужгороді напередодні проведення саміту «Східного партнерства» розпочала свою роботу Міжнародна конференція на тему: «Вишеградська група та євроінтеграційний поступ України під...

У четвер, 3 жовтня, в Ужгороді напередодні проведення саміту «Східного партнерства» розпочала свою роботу Міжнародна конференція на тему: «Вишеградська група та євроінтеграційний поступ України під час головування Угорщини в об’єднанні».

ВІДЕО ДНЯ

У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Михайло Попович, народний депутат України Іштван Гайдош, начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та транскордонного співробітництва Михайло Бізіля, директор Угорського інституту міжнародних відносин Андраш Кірай, директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді Світлана Мітряєва, представники дипломатичних, наукових та експертних кіл.

Зі вступними словами до учасників конференції звернулася директор Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень в місті Ужгороді Світлана Мітряєва:

Реклама

- Сьогоднішня конференція під головуванням Угорщини покликана сприяти реалізації підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і тим самим посилити співпрацю у економічній, політичній та соціальній сферах. Ми розраховуємо на те, що конференція надасть можливість в черговий раз довести, що Україна належить до Європи не тільки географічно, але і ментально.

У свою чергу, Михайло Попович наголосив:

Реклама

- Відносини України з Європейськими країнами мають важливе стратегічне значення як для внутрішньої та зовнішньої політики нашої держави, так і для обраного європейського шляху. Щиро впевнений, що сьогоднішній захід стане вагомим кроком у налагодженні міцних зв’язків України безпосередньо з кожною країною – учасницею Вишеградської групи. Закарпаття має величезний досвід розвитку міждержавних ділових і дружніх стосунків, тому може бути вдалим прикладом для багатьох регіонів.

Під час роботи конференції обговорено широкий спектр питань, які стосуються результатів головування Польщі та визначення пріоритетів головування Угорщини у Вишеградській групі та їх імплементації; вивчення та застосування євроінтеграційного досвіду країн цієї спільноти; аналіз кризи ЄС як поштовх для переосмислення концепту Центральної Європи та роль у цьому процесі країн Об'єднання; розгляд пріоритетів співробітництва країн Вишеградської групи з Україною у форматі «Вишеград –плюс» та можливостей використання досвіду країн Вишеградської групи на шляху до європейської інтеграції України.

У рамках конференції була презентована Аналітична доповідь «Співробітництво з країнами Вишеградської четвірки як інструмент європейської інтеграції та модернізації України», підготовлена експертами Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень.

Реклама

Організаторами конференції виступили: Закарпатська обласна державна адміністрація, Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в Ужгороді та Генеральне Консульство Угорщини в м. Ужгород.

Прес-центр ОДА

Про українську євроінтеграцію за допомогою Угорщини говорили в Ужгороді (ФОТО) – 01
Про українську євроінтеграцію за допомогою Угорщини говорили в Ужгороді (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно