Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородом та районом бігають орієнтувальники на міжнародних змаганнях «Кубок Дружби - 2013» та чемпіонаті України з багатоборств (ФОТО)

Ужгородом та районом бігають орієнтувальники на міжнародних змаганнях «Кубок Дружби - 2013» та чемпіонаті України з багатоборств (ФОТО)

Ужгородом та районом бігають орієнтувальники на міжнародних змаганнях «Кубок Дружби - 2013» та чемпіонаті України з багатоборств (ФОТО)
В Ужгороді урочисто відкрили міжнародні змагання «Кубок Дружби - 2013» та чемпіонат України з багатоборства, присвячені 50-річчю з часу народження на теренах колишнього СРСР нового виду спорту –...
ВІДЕО ДНЯ

В Ужгороді урочисто відкрили міжнародні змагання «Кубок Дружби - 2013» та чемпіонат України з багатоборства, присвячені 50-річчю з часу народження на теренах колишнього СРСР нового виду спорту – спортивного орієнтування.

Його головними героями стали ветерани – учасники перших Всесоюзних змагань, що проходили на Закарпатті восени 1963. Від імені ветеранів учасників «Кубка Дружби» привітав один з родоначальників вітчизняного орієнтування, доктор хімічних наук, професор, лауреат найпочеснішої в СРСР(Ленінської) премії 78-річний Борис Огородніков.

Реклама

Начальник управління молоді і спорту облдержадміністрації Віталій Ерфан відмітив, що Закарпаття по праву пишається своїми досягненнями в орієнтуванні, яке приносить області найбільше очків з вищої спортивної майстерності.

Володимир Чепа – директор обласного центру туризму та спорту учнівської молоді, який є одним з співорганізаторів змагань – згадав, що в краї виросло не одне покоління видатних спортсменів , рік від року зростає кількість прихильників цього виду спорту та учасників змагань різного рівня.

Реклама

Президент Федерації спортивного орієнтування України Тетяна Божко вручила премії мукачівкам Наталії Шозді, Беаті Зубаці та Олександрі Золтан – призеркам цьогорічного чемпіонату Європи з велоорієнтування та їх тренерам.

Кульмінацією церемонії відкриття стало відкриття першого на теренах Східної Європи міні-пам’ятника Орієнтувальнику.

На думку режисера свята Юрія Ляховича , учасникам та глядачам обов'язково запам'ятаються барвистий фізкультпарад та змагання на спринтерських дистанціях, що пройшли в історичному центрі Ужгороду.

Реклама

На старт вийшли майже 700 спортсменів з 10 країн, нагороди розігрувалися в різних вікових групах.

Переможцями у своїх категоріях стали росіяни Ірина Лазарєва, Анастасія Григор’єва, Анна Честова, Антон Лукашевич, Максим Черепанов, Єгор Воскресенський та Генріх Заборський, угорець Толгеші Томаш, бельгійці Вім Фелфот, Лук Меліс і Тис Йоус , Анна Славіна, Родріго Славіньш, Арвідс Бруцис з Латвії, білоруска Надія Романова, українці Діана Скородинська з Калуша, Людмила Рибченко з Ірпеня, Аліна Кримцева, Олена Костіна, Лідія Гавриленко та Віталій Глушенков з Києва, черкащани Олена Коган та Микола Божко, Поліна Захарова та Людмила Яременко з Вінниці, мукачівка Ніна Расчупкіна, Калерія Тяпкіна з Дніпропетровську, львів’янка Тамара Денисенко, Надія Сердюк з Полтави, Лілія Пох із Запоріжжя, волинянин Юрій Головачек, одесити Костянтин Прасолов і Микола Місюра, Олексій Коновалов з Луганську та ужгородці Віктор Андрійкович і Сергій Брилинський.

У найпрестижніших – елітних – категоріях, де змагалися майстри спорту, переможцем став львів’янин Ярослав Пажух, який подолав чотирикілометрову дистанцію,що проходила через 15 контрольних пункти за 15 хвилин і 24 секунди. Срібну медаль виборов одесит Олексій Сударєв (15.54), а бронзову – ужгородець Євген Сіротов (16.12). В змаганнях жінок на трикілометровій трасі (12 КП) перемогла Марія Поліщук з Калушу , що подолала дистанцію замковою горою за 17 хвилин і19 секунд. На другому місці сумчанка Олена Постельняк, що відстала від переможниці на дев’ятнадцять секунд. Третьою прибігла Олена Пітірімова з Києва (17.55).

28 вересня змагання продовжились стартами на довгих дистанціях поблизу села Оріховиця.

Олександр Цепурдей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно