Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці дедалі більше їздять за покупками до ЄС: що купують і за скільки

Закарпатці дедалі більше їздять за покупками до ЄС: що купують і за скільки

Закарпатці дедалі більше їздять за покупками до ЄС: що купують і за скільки
Дискусія серед жителів Закарпаття, де які товари кращі, а де дешевші, не має кінця. Ми вирішили дізнатися, чому люди, котрі живуть близько до кордонів, їздять за покупками одне до одного та хто яким...

Дискусія серед жителів Закарпаття, де які товари кращі, а де дешевші, не має кінця. Ми вирішили дізнатися, чому люди, котрі живуть близько до кордонів, їздять за покупками одне до одного та хто яким товарам надає перевагу.

ВІДЕО ДНЯ

Хтось вирушає в дорогу, аби самостійно скуповуватися, хтось заробляє на тому, що привозить товари та перепродує їх тим, у кого немає змоги здійснювати шопінг у сусідніх країнах. Закарпатці залюбки купують товари, привезені з Угорщини, Словаччини, Польщі, ба навіть з Італії чи Німеччини.

Торгівля на прикордонній території процвітає, і навряд чи ще в якійсь області є таке широке розмаїття пропонованих закордонних товарів поряд із вітчизняними.

Реклама

На ринках міста, таких, як «П’яний» чи «Краснодонців», цілі магазинчики торгують закордонними товарами: часто це окремі ангари, цілком заповнені побутовою хімією (вперемішку з товарами нашого виробництва) чи продуктами харчування: беконами, сирами, ковбасами тощо. Торгують і гуртом, і вроздріб. Купують як ужгородці, приїжджі, так і дрібні оптовики, які розвозять товари по своїх магазинах.

На ринку розповідають, що закордонна продукція користується підвищеним попитом. Сири й ковбаси смачніші, шампуні чи гелі набагато пахучіші та якісніші, а ціна навіть менша, як на українські аналогічні товари. «Пулячу» ковбасу тут можна придбати за 20 грн. за паличку, кілограм «Сервеладок» – за 22 грн., плавлений сирок для гарячих бутербродів – приблизно за 5 гривень тощо.

Реклама

В Інтернеті торгівля товарами теж процвітає. А позначка «з Європи» робить їх особливо затребуваними. Та й ціни пропонують нижчі, аніж провідні дистриб’юторські компанії в Україні.

Ужгородка Анна розповіла, що із задоволенням їздить із сім’єю в Угорщину не тільки на басейни, а й на шопінг. Особливо полюбляють робити покупки у фірмових магазинах таких відомих брендів, як Mango, Zara, H&M та інших. Відзначила, що дуже привабливою є тамтешня система знижок. Акційний товар можна придбати за половину вартості, а то й менше.

Мешканка В.Березного Андріана часто бере словацьку ковбасу та йогурти. А ще й на постійних акціях, що систематично проводять супермаркети, можна гарно зекономити: маленькі йогурти купувала по 2,5 грн., шоколад «Мілка» – 6 грн., варену ковбасу – 16 грн., а домашню – по 65 грн. за кілограм. Та й односільчанам привозить інколи товари «під заказ». Літрові ополіскувачі для прання у Сніні брала по 11 грн., а засоби для миття посуду – по 6 грн.

Реклама

Працівниця прикордонного магазину Мар’яна розповіла, що словаки найбільше полюбляють наші солодощі, особливо шоколадні. Також добре продається одяг та взуття Nike, Adidas, який у магазин привозять із ринку в Одесі. І, звичайно, незмінно купують алкогольні напої та сигарети, котрі дещо дешевші, аніж у них. А ще наш коньяк дуже люблять.

З Угорщини закарпатці привозять у великих обсягах підгузники та побутову хімію: пральні порошки, різноманітні засоби для миття, прання й чищення тощо, ба навіть парфуми (по 10 доларів) і косметику відомих брендів за смішними цінами.

Отож закарпатці добре пристосувалися до життя поблизу кордону й намагаються використати по повній ті можливості, які їм надає таке розташування.

Оксана Чопак

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно