Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У всьому винні попередники – Богдан Андріїв про незаконну забудову в Ужгороді

У всьому винні попередники – Богдан Андріїв про незаконну забудову в Ужгороді

У всьому винні попередники – Богдан Андріїв про незаконну забудову в Ужгороді
Депутат Ужгородської міської ради Богдан Андріїв прокоментував події, що розгорнулися навколо будівництва житлового будинку по вулиці Достоєвського в Ужгороді. Політик розповів про умови, в яких...

Депутат Ужгородської міської ради Богдан Андріїв прокоментував події, що розгорнулися навколо будівництва житлового будинку по вулиці Достоєвського в Ужгороді. Політик розповів про умови, в яких колись приймалося рішення про виділення цієї землі, а також запропонував своє бачення вирішення конфлікту.

ВІДЕО ДНЯ

«Історія навколо будівництва на вулиці Достоєвського уже наробила в місті чимало шуму. Почали звучати звинувачення, скарги. Але при цьому ніхто, чомусь, так і не згадав про початок цієї історії. А саме про 2005 рік. Ще тоді міська рада прийняла рішення провести аукціон, на який і виставила ці 500 квадратних метрів на Достоєвського,» - розповів депутат.

Однак, як запевнив Богдан Андріїв, рішення це було не зовсім законним:

Реклама

«На той момент у місті діяв генеральний план забудови Ужгорода, в якому саме ця ділянка була вільна і не передбачалася для жодного будівництва. Разом з тим, у вітчизняному законодавстві, зокрема у статті 39 Земельного Кодексу, чітко вказано, що використання земель під житлове чи комерційне будівництво здійснюється саме згідно з генпланом міста. Очевидне порушення закону,» - пояснив пан Андріїв.

«Окрім того, з самого початку ділянка купувалася на аукціоні з комерційною метою. Призначення під житлове будівництво було змінене вже згодом. І також без дотримання усіх необхідних процедур. Найголовніше із упущень – це те, що забудовник не отримав дозволу від громади, як того вимагається. Однак що зроблено, те зроблено. І зараз краще не шукати винних і не будувати собі на цій історії політичні рейтинги, а спробувати цю проблему вирішити компромісно. Як на мене, оптимальним варіантом було б запропонувати забудовнику альтернативну земельну ділянку. Зробити це із дотриманням букви закону і захистом прав як жителів міста, так і забудовника. Наприклад, у вигляді тристоронньої мирової угоди,» - запропонував Богдан Андріїв.

Реклама

«Хотів би також звернутися до наших опозиціонерів. Зараз вони активно критикують владу, яка нібито незаконно віддала людську землю під забудову і намагаються показати себе головними рятівниками та борцями за справедливість. Однак не дуже звертають увагу на те, якою була міська рада у 2005-му році, коли і приймалося рішення про продаж ділянки на Достоєвського. Нинішня влада, яка сьогодні змушена вирішувати цей конфлікт, а саме Партія регіонів, у 2005-му році у мерії практично не була представлена. Нашої фракції там навіть не було. То чому б не звернутися із запитаннями до тих політичних сил, які і приймали колись це рішення?» - підсумував депутат.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно