Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Патріарх Філарет освятив у Виноградові фундамент церкви (ФОТО)

Патріарх Філарет освятив у Виноградові фундамент церкви (ФОТО)

Патріарх Філарет освятив у Виноградові фундамент церкви (ФОТО)
16 вересня у рамках архієрейського візиту на Закарпаття у Виноградові побував Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет. Керівника православної церкви українського патріархату зустрічали...

16 вересня у рамках архієрейського візиту на Закарпаття у Виноградові побував Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет. Керівника православної церкви українського патріархату зустрічали очільники району та міста, представники духовенства і місцевої громади – наймолодшої серед релігійних громад України цього спрямування.

ВІДЕО ДНЯ

На будівельному майданчику поблизу пам’ятника Богоматері по вулиці І.Франка Патріарх правив молебень, освятив фундамент і заклав на нього перші цеглини стін майбутнього храму Успіння Пресвятої Богородиці. У короткій проповіді до прихожан високопоставлений духовний наставник закликав вірників у суєті житейській за матеріальними турботами дбати, передусім, про життя вічне та подякував усім, хто долучився до спорудження церкви.

Патріарх Філарет освятив у Виноградові фундамент церкви (ФОТО) – 01
Реклама

До речі, як стало відомо, 25 жертводавців буде нагороджено патріаршими грамотами, а куратор двадцятки отримає орден князя Володимира.

Богослужіння та освячення підвалин храму відбувалося на щирій українській мові. Це одна з головних особливостей помісної православної церкви України, над розбудовою якої багато літ трудиться її патріарх Філарет.

Реклама
Патріарх Філарет освятив у Виноградові фундамент церкви (ФОТО) – 02

Знаковість освячення фундамента церковного храму у Виноградові полягає ще й тому, що відбулося воно в час, коли повсюдно відзначається 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя початку місіонерської діяльності Кирила і Мефодія.

Новини Виноградівщини

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно