Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Попри протести жителів багатоповерхівок, організована група невідомих намагалась силоміць розпочати будівельні роботи (ФОТО)

Попри протести жителів багатоповерхівок, організована група невідомих намагалась силоміць розпочати будівельні роботи (ФОТО)

Попри протести жителів багатоповерхівок, організована група невідомих намагалась силоміць розпочати будівельні роботи (ФОТО)
Сьогодні зранку мешканці ужгородських багатоповерхівок, розташованих за адресою Достоєвського, 2 та Годинки, 8, не допустили силового захоплення скверу на своїй території. Сьогодні о 14:00 люди...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні зранку мешканці ужгородських багатоповерхівок, розташованих за адресою Достоєвського, 2 та Годинки, 8, не допустили силового захоплення скверу на своїй території. Сьогодні о 14:00 люди планують зібратися і разом вийти до будівлі Ужгородської міськради.

Зранку, близько 9-ї години, організованою групою з невідомих осіб спортивного вигляду з будівельною технікою під керівництвом представника забудовника Володимира Галицинського та генпідрядника ПП «Промтехніка» на прізвище Леппік С.А. було здійснена спроба силоміць розпочати будівельні роботи. Про це повідомив громадський активіст та правозахисник від ГО "Молода ініціатива Ужгорода" Віталій Грегор.

Реклама

На вимогу мешканців зустрітися із замовниками будівництва прозвучала відмова. На вимогу показати всю наявну проектну документацію на будівництво та витяг з діючого генерального плану міста Ужгорода ужгородцям показали лише «Проект організації будівництва», погоджений, зокрема,колишнім головним архітектором м. Ужгорода Олександром Шебою в квітні 2013 р., а сам «Проект будівництва» та проектно-кошторисну документацію представники забудовника не пред’явили.

Мешканці, відповідно, звернулися до інспекції ДАБК щодо припинення будівельних робіт на території їхнього скверу, яке проводиться з порушенням законності. Також, було вирішено звернутися в земельну інспекцію (Держсільгоспінспекцію в Закарпатській області).

Реклама

На місце подій фактично негайно прибули інспектори ДАБК, які за наслідками вивчення даного питання будуть складати акт перевірки з відповідним приписом щодо припинення будь-яких будівельних робіт, в т.ч. підготовчих, до вирішення питання по суті.

"Як громадський активіст та правозахисник від ГО "Молода ініціатива Ужгорода" уповноважений рішенням зборів мешканців від 10.09.2013 р.,я задав запитання представнику забудовника, першочерговому власнику - Володимиру Галицинському, запитання: чому ви не дочекалися завтрашнього "круглого столу", організованого депутатською земельною комісією Ужгородської міської ради на підставі вчорашнього рішення їх виїзної комісії, а пришли вже сьогодні з своєю найнятою охороною із осіб спортивної статури, явно не прагнучи мирного вирішення даного питання ?! На що отримав відповідь, що вони прийдуть завтра в Ужгородську міську раду на засідання земельної комісії, однак, оскільки в них, начебто, є всі дозвільні роботи, вони не хочуть гаяти ні дня. А також зазначив, що в них закінчується тимчасовий дозвіл на розриття та влаштування фундаменту, виданий нещодавно виконкомом Ужгородської міської ради", - розповів В.Грегор.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно