Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородські танцюристи вперше отримали професійний зал

Ужгородські танцюристи вперше отримали професійний зал
Один з найкращих танцювальних залів Закарпаття відкрили у Доманинській школі (НВК «Гармонія» № 17) в Ужгороді. Можливості професійного обладнання, яким облаштовано зал, гостям продемонстрували...

Один з найкращих танцювальних залів Закарпаття відкрили у Доманинській школі (НВК «Гармонія» № 17) в Ужгороді. Можливості професійного обладнання, яким облаштовано зал, гостям продемонстрували танцюристи Студії сучасного танцю «Бліц», що й займатимуться у залі. Танцюристи «Бліцу» не раз привозили для Ужгорода, Закарпаття й України численні перемоги із змагань, фестивалів і навіть Чемпіонату світу, однак досі не мали професійного залу, зокрема, для занять класичним танцем.

ВІДЕО ДНЯ

Тож під час відкриття новоствореного танцювального залу, обладнаного професійними станками та дзеркалами, основний склад відомого танцювального колективу ССТ «Бліц» вперше показав своє відкрите заняття. На це їх надихнуло саме приміщення зал – танцюристи стверджують, що Доманинська школа забезпечує найкращі в Ужгороді умови для заняття хореографією.

Відкриття залу стало можливим насамперед завдяки ініціативі та зусиллям Комітету місцевого самоврядування мікрорайону Доманинці (голова — Віра Чернова) та Роберта Левицького — незмінного мецената Доманинської школи, завдяки якому тут працює обласна школа фехтування та діють ряд інших соціальних проектів.

Реклама

Віктор Погорєлов, міський голова Ужгорода, вітаючи школу й танцюристів, зауважив: «Приємно, коли за рахунок коштів меценатів можемо створювати такі надзвичайно потрібні речі в Ужгороді. Я постійно наголошую, що наше місто — місто молоді, адже понад 36 тисяч мешканців — діти і молодь. Кожен з них, я певен, прагне розвиватися. І чим більше у нас подібних закладів, тим більше можливостей розвиватися фізично, творчо і професійно. Ми завжди пишалися «Бліцом» і сподіваємося тепер у нього буде ще більше досягнень».

Роберт Левицький, громадський діяч, меценат проекту нагадав: «Ця школа ще недавно перебувала у критичному стані і на межі закриття. Роки 3 тому ми отримали кворум довіри від міської влади, щоб спробувати підняти імідж і статус навчального закладу. І сподіваюся, що мер не шкодує про довіру. Вже сьогодні школа достатньо завантажена, а відкрита у ній 2011 року школа фехтування визнана найкращою в Україні серед подібних. На досягнутому ми не зупинимося, спільно можемо здійснити великі справи, тож головне, що ми – однодумці».

Реклама

До слова, вихованці Доманинської школи займатимуться танцями безкоштовно (як і фехтуванням).

Директор заводу «Турбогаз», депутат обласної ради Михайло Качур, який також долучився до проекту створення танцювального залу, сказав: «Приємно бачити хороший результат хорошої роботи, усміхнені обличчя хлопчиків і дівчат, які відтепер мають гарний зал для занять улюбленою справою. Ваш колектив – гордість нашого краю. Я по-доброму заздрю колективу школи, що має такого доброго друга в особі Роберта Левицького. Він зрозумів і показав іншим, що дітям потрібно мати мету і спосіб її реалізації. Приємно, що його оптимізм і стратегічне бачення знайшов відгук у колективу школи».

Олена Камінська, керівник Студії сучасного танцю «Бліц» зізналася: «За 25 років діяльності колективу це наш перший зал із професійними станками для класичного тренажу., що є азбукою хореографії. Тепер ми зможемо займатися ним не періодично, а серйозно і регулярно.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно