Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Спільна українсько-угорська комісія проінспектувала стан берегової лінії та руслорегулюючих споруд річки Тиса

Спільна українсько-угорська комісія проінспектувала стан берегової лінії та руслорегулюючих споруд річки Тиса

Спільна українсько-угорська комісія проінспектувала стан берегової лінії та руслорегулюючих споруд річки Тиса
Протягом 4–5 вересня 2013 року у межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах на плавзасобах відбувся плановий спільний огляд...

Протягом 4–5 вересня 2013 року у межах виконання Угоди між Урядом України і Урядом Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах на плавзасобах відбувся плановий спільний огляд берегової лінії та руслорегулюючих споруд р. Тиса, зокрема на українсько-угорських прикордонних ділянках Вилок – Бадалово та Саловка – Соломоново.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім керівників та фахівців водогосподарської галузі, в огляді взяв участь директор Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА Юрій Шпонтак.

Угорську делегацію очолював заступник Уповноваженого Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Боднар Гашпар.

Реклама

Сторони спільно оглянули стан берегової лінії та руслорегулюючих споруд на ділянці р. Тиса Вилок–Тужeр. Відзначили, що практично всюди поблизу берегових споруд, де відбуваються зсувні процеси та в районі повалених дерев продовжуються процеси замулення. Експерти відмітили, що при плануванні руслорегулюючих робіт, ще на етапі складання проектів варто включити 5–10% від загальних витрат на подальші ремонтно-експлуатаційні роботи.

Під час огляду заступники Уповноважених Урядів Сторін також розглянули питання підготовки реалізації спільної українсько-угорської протипаводкової програми розвитку для басейну Верхньої Тиси, затвердженої на XVІІІ нараді Уповноважених Урядів. З цією метою Сторонами були розроблені проектні пропозиції, які можуть фінансуватись з фонду технічної допомоги організованого Дунайським Контактним пунктом м. Будапешт. З української сторони наразі до реалізації за рахунок технічної допомоги пропонується розробка робочого проекту по влаштуванню акумулюючого польдеру між смт.Вилок – с. Тисобикень або ж коригування робочого проекту «Реконструкція правобережної дамби р. Тиса на ділянці Вари-Бадалово».

Реклама

За підсумками проведення огляду та зустрічі був складений та підписаний відповідний протокол.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно