Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному центрі відбулась екскурсія "Ужгород Православний"

В обласному центрі відбулась екскурсія "Ужгород Православний"

В обласному центрі відбулась екскурсія "Ужгород Православний"
8 вересня, в рамках туристичного проекту «Відкриті екскурсії Ужгородом», бажаючі на цей раз побачили і почули про «Ужгород Православний». Чергова відкрита екскурсія містом над Ужем розпочалася о...

8 вересня, в рамках туристичного проекту «Відкриті екскурсії Ужгородом», бажаючі на цей раз побачили і почули про «Ужгород Православний».

ВІДЕО ДНЯ

Чергова відкрита екскурсія містом над Ужем розпочалася о 14:00 за к.ч. Тематичну екскурсію екскурсантам провів Данилець Юрій Васильович, доцент кафедри історії України історичного факультету УжНУ, директор Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна) Мукачівської Православної єпархії.

Спочатку відвідувачі екскурсії почули про храм-пам’ятник на честь Покрови Пресвятої Богородиці. Стіни храми дихають на тебе архаїкою і історією від якою затамовуєш подих. Архімандрит Всеволод (Коломацький), ієромонах Аверкій (Таушев), преподобний Алексій (Кабалюк), архімандрит Василій (Пронін) – це короткий список відомих настоятелів цього храму. Сьогодні настоятелем є протоієрей Миколай Кабацій. Останній радо погодився розповісти про сьогодення і важкі 90-ті роки.

Реклама

Далі людям розповіли про унікальний та маловідомий православний храм Ужгорода, що розташований на території фізичного факультету УжНУ. Храм, який спочатку був побудований і належав грецькій общині Ужгорода, згодом був переданий у власність Греко-католиків, сьогодні є діючою аудиторією.

Наступний храм – храм на Цегольні. Свято-Преображенський храм, який зазнав усіляких утисків і баталій сьогодні живо діє. Настоятелем є протоієрей Іван Моланич.

Реклама

Далі відвідувачі посідали в автомобілі і поїхали до монастиря, що на «Бамі». Тепле осіннє сонце, золоті куполи, чудовий краєвид і не менш чудовий намісник монастиря архімандрит Марк (Куштан) справили на паломників-екскурсантів незабутнє враження. Жива бесіда про життя і святині монастиря розпочалася в храмі і продовжилася за кружечкою чаю в корпусі обителі. З монастиря всі вийшли у піднесеному настрої.

За матеріалами Мукачівської православної єпархії

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно