Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Рахівщині відбувся один із найпопулярніших фестивалів Закарпаття

На Рахівщині відбувся один із найпопулярніших фестивалів Закарпаття

На Рахівщині відбувся один із найпопулярніших фестивалів Закарпаття
У неділю, 8 вересня, Рахівщина зустрічала гостей. На один з найпопулярніших фестивалів Закарпаття, - «Рахівську бриндзю», - завітали керівник краю Олександр Ледида, перший заступник голови обласної...

У неділю, 8 вересня, Рахівщина зустрічала гостей. На один з найпопулярніших фестивалів Закарпаття, - «Рахівську бриндзю», - завітали керівник краю Олександр Ледида, перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, керівники правоохоронних структур, представники дипломатичних установ.

ВІДЕО ДНЯ

- Історія бринзи – це невід'ємна складова нашого славетного гуцульського регіону. Переконаний, що фестиваль і надалі буде розширюватися, вийде на міжнародний рівень. А торгові ряди збільшуватимуться, як і кількість охочих посмакувати справжніх закарпатських смаколиків, - наголосив, відкриваючи фестиваль, очільник краю Олександр Ледида.

Окрім того, керівник краю вручив обласні нагороди. Почесними грамотами обласної держадміністрації нагороджені: селищний голова Кобилецької Поляни Богдан Либавка, член полонинської управи с. Верхнє Водяне Михайло Павлюк, вівчарі с. Великих Бичків Василь Сергійчук та Іван Ціпле.

Реклама

Традиційно, на центральній галявині свята запалили величезну полонинську ватру – споконвічний оберіг для вівчарів та отар.

На Рахівщині відбувся один із найпопулярніших фестивалів Закарпаття – 01
Реклама

Свято продовжилося святковим концертом та дегустацією рахівських смаколиків. Цьогорічна реалізація сиру, вурди та бринзи перевищила 8 тонн продукції. Відрадно також, що на фестиваль цього року завітало багато туристів. Тут можна було побачити гостей з Росії та Сходу України, сусідніх – Румунії та Словаччини.

Довідково: З метою стимулювання розвитку тваринництва в т. ч. і вівчарства в області розроблена та діє «Програма розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва в області на 2010 – 2015 рр.» Минулоріч з обласного бюджету на підтримку вівчарства спрямовано 666 тис. грн., що на 73 тис. більше, ніж у 2011 році. Окремо програмою передбачено і відшкодування за виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва об'єктів молоко- та м'ясопереробки, будівництво та реконструкцію молокопереробних об’єктів та придбання обладнання для них.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно