Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові відбулась чергова сесія міськради

У Берегові відбулась чергова сесія міськради
6 вересня у залі мерії депутати під час засідання 26 сесії Берегівської міської ради VI скликання розглядали 32 питання. Окрім депутатів на такі збори традиційно запросили й представників різних...

6 вересня у залі мерії депутати під час засідання 26 сесії Берегівської міської ради VI скликання розглядали 32 питання.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім депутатів на такі збори традиційно запросили й представників різних державних структур: прокуратури, СБУ, міліції, податкової та радників народних депутатів. Сьогоднішня сесія розпочалася з активності депутатських звернень та запитів. Так, на початку депутат Йосип Пфейфауф запропонував виключити з порядку денного 3 питання (всього було 35), які стосувалися надання у тимчасове користування мисливських угідь. Таке звернення підтримали одноголосно та відправили питання на доопрацювання.

Народних обранців з-поміж іншого турбували засміченість каналу Верке в районі парку «Оазис», безпритульні собаки у мікрорайоні на вул. Мужайській, оновлення дорожньої розмітки в районі навчальних закладів, відсутність люків на вул. Флоріана. Щодо бездомних собак, то міський голова наголосив, що питання просувається вперед і наразі притулок потребує кадрового забезпечення. Депутат Валерій Боровський просив депутатів та керівництво міста сприяти припиненню паркування автівок на пішохідній зоні поблизу парку «Слава». Адже є злісні водії, як методично порушують правила дорожнього руху. Золтан Бабяк одразу доручив першому заступнику Михайлу Ляшку надіслати ще одного відповідного листа в правоохоронні органи для контролю над такою ганебною ситуацією. А очільник берегівського водоканалу Йосип Галайда просив депутатів сприяти «просуванню» проекту з реконструкції очисних споруд. Також лунали звернення про фінансування роботи ОСББ та самовільного вуличного базару на вул. Сечені. Наостанок, депутати підтримали звернення від Закарпатського угорського інституту ім. Ф. Ракоці, II про можливість надання у тимчасове користування в навчальних цілях та впорядкування території міського стадіону «Меблевик».

Реклама

Першими у порядку денному 26 сесії стояли бюджетні питання. Про них розповіла головний фінансист міської ради Наталія Данкай. Фахівець зазначила, що у міській казні наразі досить сутужно. Прибутки у бюджет міста становили трохи більше 42 млн грн., а видатки – більше 44 млн грн. Фінансист вчергове нагадала, що місто суттєво постраждало після перенесення одного з основних платників податків та роботодавців заводу «Флекстронікс» до сусіднього району. Міський голова Золтана Бабяк також зазначив, що наразі в місті потрібно створити більше 2000 робочих місць. Далі Віктор Радіонов, начальник управління комунального господарства, інформував, що планується виділити 22 тисячі гривень на зимове утримання доріг та 10 тисяч – на тротуари. Ще 7 тисяч витратять на очищення берегів Верке. Також, очільник міськкомунгоспу повідомив, що з міського бюджету було надано 256 тисяч на ремонт ДНЗ № 16. Також пан Радіонов доповів про 99 тисяч гривень, які підуть на благо притулку для собак.

Після комунальних питань секретар ради Віталій Кайнов повідомив про результат засідання спеціальної комісії щодо обговорення символіки міста. Символіка залишилася такою самою, просто чітко затвердили параметри. А саме було визначено кольори (середньо зелений колір, синій колір, білий, лев — золотий колір, півмісяць – срібний колір, шестикутна зірка – золотий колір) та розміри. Матеріали для прапорів та вимпелів обрали такі: нейлон, габардин, атлас, бархат, креп-сатин, прапорна сітка. Прапори та вимпели — двохсторонні. Напис - «Берегове – Beregszász». Депутати одноголосно підтримали рішення.

Реклама

Вероніка Бендик, керуюча у справах виконавчого комітету, просила підтримати обрання заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів. У результаті з новим призначенням вітали В’ячеслава Гладуна та Наталію Данкай. Після цього депутати запропонували прийняти пакетом земельні питання, адже всі вони буди розглянуті на комісіях. На прийнятті цих рішень і завершилася сесія.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно