Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чоловік захищав свою правду із сокирою в руках

Чоловік захищав свою правду із сокирою в руках
Під вечір у неділю з обласної клінічної лікарні в Ужгородський райвідділ УМВС надійшло повідомлення про пацієнта, якого доставили з рубаною раною голови. Поспілкуватися з потерпілим, а ним...

Під вечір у неділю з обласної клінічної лікарні в Ужгородський райвідділ УМВС надійшло повідомлення про пацієнта, якого доставили з рубаною раною голови.

ВІДЕО ДНЯ

Поспілкуватися з потерпілим, а ним виявився 55-річний Іштван, стражам порядку не вдалося, оскільки він перебував у важкому стані. Тож слідчо-оперативна група міліції виїхала в прикордонне село, де й проживає чоловік. Правоохоронці поспілкувалися з його рідними та сусідами і за якийсь час мали на руках інформацію про події, які ледь не призвели до трагічного фіналу…

Того дня Іштван, як і кожної неділі, ходив до церкви. Повернувшись, погодував живність на обійсті, зустрів сусіда, до якого саме в гості навідався родич. Чоловіки запропонували Іштвану приєднатися до компанії. За пляшкою і закускою розмірковували про низькі заробітки і брак роботи у рідному краї. Правда, є ще можливість заготовляти металобрухт, зауважив хтось із компанії, але і з ним стає все сутужніше.

Реклама

І тут згадали про 41-річного місцевого жителя Валентина, який заготовляє металобрухт. Чоловік, подейкували у селі, ніби скаржився, що 27-річний син Іштвана Карло поцупив у нього кілька металевих конструкцій, які здали селяни. За це погрожував суворо помститися. Іштванові така інформація дуже не сподобалася, адже був впевнений, що син не здатний щось вкрасти. Настрій у чоловіка геть зіпсувався, хотілося все з’ясувати негайно. Не заспокоївся, коли повернувся додому. Сина у той час вдома не було. Отож, вирішив одразу з’ясувати все із Валентином і подався до його обійстя. Дорогою туди чоловік ледь стримував себе.

Ворота були відчинені, тому Іштван безперешкодно опинився на подвір’ї заготівельника металобрухту. Побачивши господаря, нежданий гість одразу ж перейшов у наступ, мовляв: чого ти, негіднику, розпускаєш неправдиві чутки по селу. За таке доведеться відповідати. Власник обійстя теж був налаштований войовниче, не особливо добирав слова. Після словесної перепалки розгорілася сварка. В якусь мить Валентин зайшов до будинку, Іштван подався за ним. За хвильку хазяїн повернувся зі сокирою в руках. Небезпечне знаряддя заніс над головою непрошеного гостя, і той за мить із закривавленою головою Іштван вивалився з коридору на подвір’я. Усе це неабияк спантеличило власника обійстя, він кинув сокиру й став викликати «швидку». Невдовзі потерпілого доставили в Чоп. Оскільки поранення було небезпечним, пацієнта медикам довелося везти в обласну клінічну лікарню, де йому надали кваліфіковану допомогу у нейрохірургічному відділенні.

Реклама

Тепер Іштван перебуває під опікою медиків, його супротивник опинився в ізоляторі тимчасового тримання. Подальшу долю вирішуватиме суд. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування за ознаками статті 115 КК України. Сельчанину інкримінується замах на вбивство людини.

Михайло Пискач, «Відомості міліції»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно