Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Закарпаття перевірила дотримання всіх прав дітей на оздоровлення та відпочинок

Прокуратура Закарпаття перевірила дотримання всіх прав дітей на оздоровлення та відпочинок

Прокуратура Закарпаття перевірила дотримання всіх прав дітей на оздоровлення та відпочинок
Органами прокуратури області проведено перевірки дотримання законодавства про забезпечення прав дітей на оздоровлення та відпочинок, у ході яких виявлені непоодинокі порушення. Як повідомила...

Органами прокуратури області проведено перевірки дотримання законодавства про забезпечення прав дітей на оздоровлення та відпочинок, у ході яких виявлені непоодинокі порушення.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Закарпатської області Олеся Бокоч: «Встановлено, що більшість дітей були забезпечені не оздоровленням, а відпочинком на базі пришкільних таборів та загальноосвітніх шкіл – інтернатів. Так, протягом поточного року у позаміських стаціонарних закладах охоплено відпочинком - 10 923 дитини, у закладах стаціонарного типу – 1026, у закладах з денним перебуванням – 77 461, у наметових містечках - 77 461».

Недостатньо уваги у поточному році, органами влади та місцевого самоврядування приділено оздоровленню дітей – інвалідів. Зокрема, при потребі в оздоровленні 2073 діток, цього літа покращити своє здоров’я змогли лише 1384 дитини-інваліда.

Реклама

Прокурорами міст Ужгорода та Мукачева, виявлені факти неналежного оформлення відповідальними працівниками міськрад документів для отримання путівок до оздоровчих закладів «Артек» та «Молода гвардія» (відсутня інформація про захворювання, з приводу якого дитину направлено до «Артеку», неналежне оформлення довідок про направлення діток на оздоровлення, та надання міськрадою путівки неповнолітнім, які проживають у інших населених пунктах).

"Також встановлені порушення щодо організації оздоровлення діток, їх належного харчування та вітамінізації, а також надання медичних послуг у дитячих закладах.За виявленими порушеннями органами прокуратури внесені подання про усунення порушень вимог законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності» - підсумувала прокурор.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно