Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Щоб відпочинок у лісі не перетворився у вогняне страхіття

Щоб відпочинок у лісі не перетворився у вогняне страхіття
У ці спекотні дні синоптики інформують про надзвичайно високий рівень (4-5 клас) пожежної небезпеки на Закарпатті. Одна необережна дія нашої повсякденної діяльності тримає нас за крок від...

У ці спекотні дні синоптики інформують про надзвичайно високий рівень (4-5 клас) пожежної небезпеки на Закарпатті. Одна необережна дія нашої повсякденної діяльності тримає нас за крок від біди…

ВІДЕО ДНЯ

Основна причина виникнення вогняної стихії в лісових масивах – це людський фактор. У більшості випадків пожежі стають наслідком необережної, недбалої, легковажної поведінки з вогнем самих громадян. Вони часто-густо забувають, що тільки суворе дотримання вимог правил пожежної безпеки вбереже їх та їхніх близьких від біди. На жаль, наші краяни здебільшого особливо не переймаються, що непогашене багаття, чи тліючий недопалок можуть призвести до пожежі в лісі. А приборкання вогняної стихії в закарпатських лісах ускладнюється й тим, що більшість з них ростуть у гірській місцевості. А це значить – круті схили, вкриті сухостоєм та чагарниками, які стають гарною поживою для полум’я. Гасити такі пожежі важко ще й через відсутність джерел, придатних для забору води спеціальними автомобілями та рядом інших чинників.

Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає, застерігає та попереджає наших громадян: бути надзвичайно обережними з вогнем, особливо в лісових масивах, щоб не наражати себе на небезпеку і не завдавати її іншим, та дотримуватися відповідних правил поведінки.

Реклама

А ці правила дуже прості: сухої та спекотної днини взагалі краще утриматися від відпочинку в лісі та розведення багаття. І все ж коли ніяк не можете обійтися без смаженого шашличку чи інших страв, які готуються на відкритому багатті, то варто пам’ятати, що розводити його треба лише в дозволених та спеціально обладнаних місцях. Якщо ж такої можливості немає, то підготуйте це місце самостійно. Для цього в першу чергу потрібно вибрати безпечну відстань від багаття до лісу. Обкопати та обкласти камінням місце для вогнища. Завжди мати при собі ємність з водою. Не залишати багаття без нагляду! Після відпочинку залити його водою та закидати піском або землею. Не варто зловживати й спиртними напоями, адже алкоголь значно притупляє відчуття небезпеки.

Отже, якщо ми будемо більш уважними та обережними, завжди виконуватимемо правила пожежної безпеки, то захистимо себе й природу від втрат.

Реклама

УДСНС України у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно