Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Медзаклади Ужгорода отримали 6,5 мільйонів гривень для лікування мешканців району

Медзаклади Ужгорода отримали 6,5 мільйонів гривень для лікування мешканців району

Медзаклади Ужгорода отримали 6,5 мільйонів гривень для лікування мешканців району
Депутати міської та районної рад встигли прийняти відповідне рішення до початку серпня. Щоправда, куди саме підуть ці гроші – наразі невідомо. 6,5 мільйона гривень – саме так оцінили на...

Депутати міської та районної рад встигли прийняти відповідне рішення до початку серпня. Щоправда, куди саме підуть ці гроші – наразі невідомо.

ВІДЕО ДНЯ

6,5 мільйона гривень – саме так оцінили на Ужгородщині послуги лікарень обласного центру на наступний рік. Ці кошти трансфертом перерахували в бюджет міста-2014 як компенсацію за використані ліки та зайняті мешканцями навколишніх сіл ліжко-місця. Загалом за інформацією відділу охорони здоров’я міської ради, за І півріччя поточного року по медичну допомогу до закладів міста звернулися 5,6 тисяч іногородніх мешканців, із них 3114 – жителі Ужгородського району. Через це в обласному центрі керівники медичних закладів отримали вказівку щодо чіткого дотримання рішень міськвиконкому у випадках прийому іногородніх без направлень по самозверненню. Приймати мають тільки ургентних хворих, яким потрібна термінова допомога.

Ці гроші стали причиною для термінового зібрання депутатів цього тижня. «Цих коштів все одно замало, щоб у повній мірі обслуговувати мешканців Ужгородського району, – зізнався міський голова Віктор Погорелов. – Загалом ми ведемо серйозний облік фінансів. Звісно, що їх не вистачає, адже попри все наші лікарні надаватимуть допомогу всім, хто звернеться до них».

Реклама

Ужгородщина сплатила, тепер же мерії слід змусити платити інші райони. Відділ охорони здоров’я міськради готує листи-звернення до голів інших РДА з пропозиціями щодо передачі коштів на лікування їхніх жителів.

Петро Минай

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно