Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Добросусідські відносини приносять добрі плоди

Добросусідські відносини приносять добрі плоди
Угорське місто Ойок, що недалеко українсько-угорського кордону, минулими вихідними уже вкотре приймало гостей не тільки з Саболч-Сатмар-Березької області, а й інших регіонів України,...

Угорське місто Ойок, що недалеко українсько-угорського кордону, минулими вихідними уже вкотре приймало гостей не тільки з Саболч-Сатмар-Березької області, а й інших регіонів України, Румунії, Словаччини, Болгарії. «Весільний» фестиваль, як його називають мешканці Ойока, який кілька тижнів тому набув статусу міста, зібрав не тільки багатотисячну публіку, але й багато учасників дійства – самодіяльних і професійних артистів, збирачів та популяризаторів народної творчості і народних ремесел, народних звичаїв, кулінарів тощо.

ВІДЕО ДНЯ

Активну участь у фестивалі взяли участь і представники населених пунктів Закарпаття – сіл Часлівці і Великої Доброні Ужгородського району та села Вербяж Воловецького, які є побратимами Ойока. Вони не тільки дали широку концертну програму, а й демонстрували свої кулінарні здібності, рукоділля.

В рамках цього фестивалю 4 серпня відбувся і День українсько-угорського добросусідства між Закарпатською та Саболч-Сатмар-Березькою областями. На ньому Закарпаття було представлено численною делегацією депутатів обласної, районних та сільських рад. Побували на заході й перший заступник голови облради Володимир Закурений, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Михайло Попович, голова бюджетної комісії облради Василь Брензович та інші поважні гості.

Реклама

Своїх закарпатських гостей привітали мер міста Ойока, депутат угорського парламенту Міклош Керекеш та голова Загальних зборів Саболч-Сатмар-Березької області Оскар Шестак. Вони відзначили важливість розвитку співробітництва та добросусідських відносин між нашими областями, територіальними громадами та країнами в цілому.

Генеральний консул України в Ніредьхазу Сергій Бороденков та заступник генерального консула Угорщини в Ужгороді Ендре Селіпскі, заступник керівника Товариства Угорської культури Василь Брензович також відмітили важливість подальшого розвитку добросусідства та співпраці між територіальними громадами двох регіонів. Вони висловили впевненість, що започаткована містом Ойок справа знайде своє продовження і ще більше міст і сіл наших областей стануть справжніми друзями та побратимами. А існуючі кордони між країнами перетворяться у мости єднання. Тим більше, що з кожним роком пунктів пропуску на кордоні України і Угорщини зростає.

Реклама

Офіційна частина свята була продовжена великою культурною програмою, у якій своїми співами і танцями присутніх милували численні колективи, в тому числі і танцювальний колектив «Кольори Карпат» Ужгородського коледжу мистецтв, самодіяльні артисти з села Часлівці Ужгородського району та інші.

Учасники свята продовжили своє спілкування у невимушеній обстановці, частуючись і добрим угорським вином, і смачними голубцями…

Фестиваль ще раз продемонстрував, що добросусідські спілкування, обмін набутим досвідом життя в Європейському Союзі активно сприятимуть поглибленню вже діючих зв’язків і започаткуванню нових, просуванню українського суспільства в його євроінтеграційних прагненнях.

Реклама

Іван Діус

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно