Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді відновлюють роботу фонтану, який у середині 90-х засипали землею

В Ужгороді відновлюють роботу фонтану, який у середині 90-х засипали землею

В Ужгороді відновлюють роботу фонтану, який у середині 90-х засипали землею
Навпроти мерії в Ужгороді знову запрацює фонтан. Уже з наступного тижня будівельники розпочнуть роботи: замінять комунікації, відремонтують насос та запустять воду. Як повідомив міський голова Віктор...

Навпроти мерії в Ужгороді знову запрацює фонтан. Уже з наступного тижня будівельники розпочнуть роботи: замінять комунікації, відремонтують насос та запустять воду. Як повідомив міський голова Віктор Погорелов, із міського бюджету на цей проект гроші не витратять – фонтан відновлять за кошти меценатів.

ВІДЕО ДНЯ

Фонтан на площі Поштовій стояв і раніше. У середині 90-х його перетворили на квітник, засипавши землею, оскільки комунікації підтоплювали підвали мерії. Нині з конструкції, яка була задумана ще при проектуванні й будівництві Поштової як місце для фонтану, вийняли ґрунт. Комунікації поставлять нові, як і насос, і камери для води, а дно забетонують. Уже зараз відомо, що з місця фонтану вивезли 20 вантажівок землі. Будівельники обіцяють: фонтан запрацює до Дня міста.

Найближчим часом відновлять іще один водограй в обласному центрі – так зване штучне озеро біля пам’ятників художникам Йосипу Бокшаю та Адальберту Ерделі в альпінарії. Там уже тривають роботи. Як розповів мер, в тому озері пошкодили дно. «Мабуть, кидали каміння й через це вода тікала, – пояснив Віктор Погорелов. – Тому ми не могли його тримати в порядку». За словами міського голови, будівельні організації приведуть все до ладу й знову запустять це озеро.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно