Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Влада обіцяє закарпатцям санавіацію

Влада обіцяє закарпатцям санавіацію
Тепер кажуть, що перший санітарний гелікоптер з'явиться на Закарпатті вже восени.Як повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА, про кроки у цьому напрямку у понеділок, 29 липня, говорили на нараді за...

Тепер кажуть, що перший санітарний гелікоптер з'явиться на Закарпатті вже восени.Як повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА, про кроки у цьому напрямку у понеділок, 29 липня, говорили на нараді за участі в.о. голови Закарпатської обласної адміністрації Ігоря Свища.

ВІДЕО ДНЯ

Тим часом, цьогоріч у квітні минуло 3 роки відтоді, як голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида пообіцяв закарпатцям санавіацію. Тоді, у квітні 2010-го, він повідомив громадськість, що йде технічна перевірка двох гелікоптерів і через 2 місяці машини здіймуться в небо Закарпаття. Згодом, уже у липні, Олександр Ледида під час відвідин Ужгородського аеропорту пообіцяв, що санавіація візьметься до роботи вже за тиждень – нібито два гвинтокрили ось-ось передислокуються в Ужгород з бази в Ніжині.

Тепер мова йде про вертоліт моделі Мі-2. Як розповідають в ОДА, підприємство-орендодавець відповідатиме за льотний персонал та технічне обслуговування, область же повинна буде забезпечити медичну складову (у тому числі кваліфікованих лікарів), місце для постійної стоянки, охорону гвинтокрила та облаштування вертолітних майданчиків.

Реклама

Вертоліт при потребі зможе розвивати швидкість до 250 км/год, що дасть можливість швидко потрапляти навіть у найвіддаленіші населені пункти краю. Окрім того, у ньому вже передбачено місце для перевезення лежачих хворих, завдяки чому гелікоптером можна буде транспортувати навіть людей в особливо важкому стані.

Розпочати роботу санітарної авіації на Закарпатті планують восени. У ці дні обласна адміністрація разом із профільними управліннями готується до облаштування спеціальних посадкових майданчиків по всій області. Основою для них можуть бути рівнинні території, придатні для облаштування майданчиків, як містах, так і у віддалених гірських населених пунктах. Особливу увагу в цій роботі приділятимуть територіям, популярним серед туристів. Це і гірськолижні курорти, і місця екстремального та, відповідно, небезпечного відпочинку. Попередньо, згідно з прогнозами Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги, протягом року вертоліт здійснюватиме близько 60 вильотів.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно