Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У день боротьби з вірусними гепатитами ужгородців перевірять на цю хворобу

У день боротьби з вірусними гепатитами ужгородців перевірять на цю хворобу

У день боротьби з вірусними гепатитами ужгородців перевірять на цю хворобу
Напередодні Всесвітнього Дня боротьби з вірусними гепатитами в Ужгороді проведуть акцію «Переможемо С!». З 12.00 по 14.00 на пл. Театральній, 6, а також з 18.00 по 20.00 в супермаркеті «ВЕЛМАРТ»...

Напередодні Всесвітнього Дня боротьби з вірусними гепатитами в Ужгороді проведуть акцію «Переможемо С!».

ВІДЕО ДНЯ

З 12.00 по 14.00 на пл. Театральній, 6, а також з 18.00 по 20.00 в супермаркеті «ВЕЛМАРТ» буде проводитися акція, в ході якої кожен охочий зможе безкоштовно пройти експрес-тестування на гепатит С, отримати практичні рекомендації з профілактики та діагностики вірусних гепатитів від лікаря-консультанта та тематичні пам’ятки та буклети.

Також кожен мешканець міста, який буде проходити експрес-тестування, зможе підтримати вимоги акції шляхом підписання звернення до Президента та Уряду України з вимогою остаточно затвердити Державну цільову соціальну програму з протидії поширенню вірусних гепатитів, - повідомляє прес-центр УОЗ.

Реклама

Довідка.

За розрахунковими даними в Україні понад 3,5 млн. людей інфіковані вірусними гепатитами. З них близько 1,2 млн. – вірусами гепатиту С. Найчастіше зараження відбувається через нестерильні медичні, стоматологічні та косметологічні інструменти. При цьому, більшість людей не знають про те, що вони інфіковані: у 80% випадків хвороба розвивається безсимптомно, непомітно для людини та переходить у хронічну стадію, яка закінчується цирозом і раком печінки. Внаслідок обмеженої конкуренції (право на виробництво препаратів для лікування гепатитів є лише в двох фармацевтичних компаній), вартість курсу лікування в Україні становить $14 000. Така ціна є недоступною для більшості наших громадян і часто є причиною побоювання чи небажання обстежуватися.

Реклама

Акція організована у національному масштабі в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», ініційованої Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні у червні 2012 р. за підтримки МФ «Відродження». Головна мета кампанії – висунути вимоги до Уряду України стосовно оприлюднення достовірної статистичної інформації щодо захворюваності та розповсюдженості гепатиту С в країні; остаточне затвердження Кабміном Державної цільової програми з протидії поширенню вірусних гепатитів; розробка та затвердження протоколу лікування вірусних гепатитів, який відповідатиме міжнародним стандартам; забезпечення державних закупівель якісних та безпечних ліків, запровадивши дієві механізми для подальшого зниження ціни на ліки, у т.ч. шляхом організації вітчизняного виробництва якісних медпрепаратів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно