Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Освітні проблеми Рахівщини вивчала робоча група облради

Освітні проблеми Рахівщини вивчала робоча група облради
Ситуацію з станом навчальних закладів у деяких населених пунктах Рахівського району цього тижня аналізувала робоча група обласної ради, створена за дорученням обласної ради Івана Балоги. До її складу...

Ситуацію з станом навчальних закладів у деяких населених пунктах Рахівського району цього тижня аналізувала робоча група обласної ради, створена за дорученням обласної ради Івана Балоги. До її складу увійшли депутати облради від Рахівщини Ганна Глухова та Іван Біляк, заступник керуючого справами виконавчого апарату облради Іван Бібен, Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський, працівники виконавчого апарату облради. У вівторок представники робочої групи побували в селищі Ясіня.

ВІДЕО ДНЯ

Нині на території селищної ради діють п’ять шкіл ( дві початкові, дві I-III ступенів та одна II ступеню) та два дитсадочки. Загалом тут до школи ходять майже три тисячі учнів. Найбільш складна ситуація з приміщення Ясінянської ЗОШ I-II ступенів №3. Селищний голова Ясіня Едуард Зелінський розповідає, що проблеми є і з іншими навчальними закладами. Так, закриті початкові школи присілках у Буковино, Киблево. Приміщення початкових класів третьої школи – в руїнах. З 1989 року будова не експлуатується. Цього року Рахівська районна рада прийняла рішення про демонтаж будівлі. Частина початкових класів нині тимчасового знаходиться в будівлі Свидовецького лісництва. Тут навчаються 35 дітей у чотирьох прохідних кабінетах. Вчительська розміщена у коридорі. Педагоги скаржаться, що в школі не мають навчальних кабінетів. В закладі не виконуються вимоги міносвіти, адже тут нема комп’ютерної техніки. Нема в закладі і їдальні – діти харчують по домовленості з підприємцем в сусідньому кафе. Також в школі нема й групи продовженого дня. В п’ятих-дев’ятих класах нині навчається 66 учнів. У закладі працює 21 педагогічний працівник.

Громада виступає за те, щоб діти навчалися в школі, а не в пристосованих приміщеннях. Більше того, про проблему було озвучено уряду і в обласних засобах масової інформації. Натомість, догану за такі «вольності» отримали директор школи та завуч. Інформацію про те, що педагоги отримали догани підтвердив і в.о. начальника відділу освіти Рахівської РДА Василь Пекар, який був присутній під час інспекції робочої групи в Ясіня. Втім за що саме педагоги понесли дисциплінарне стягнення не повідомив.

Реклама

Свого часу в селищі почали для ЗОШ №3 почали будувати школу, але роботи завершилися на стадії спорудження фундаменту. Нині він поріс травою. Едуард Зелінський розповів, що школу минулого року виношувалися плани про закриття школи, але зважаючи на думку громади, районна влада відмовилася від цієї ідеї. «Втім маємо ситуацію, що першачки вчаться в лісництві, а учні 5-9 тих класів у будівлі 1830 року. Нема біля школи й пішохідного переходу, вбиральня розміщена, як і переважній більшості шкіл Рахівщині надворі. Тому громада виступає за будівництво в селищі нової школи. Зважаючи на ріст народжуваності – минулого року народилося 178 діток, для Ясіня ця тема дуже актуальна», – зазначив селищний голова.

Робоча група облради планує опрацювати всі пропозиції, озвучені представниками місцевого самоврядування в ході роботи в селищі.

Реклама

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно