Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головне управління Міндоходів у Закарпатській області проінформувало про правила переміщення авто через митний кордон

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області проінформувало про правила переміщення авто через митний кордон

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області проінформувало про правила переміщення авто через митний кордон
В головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області розповіли про порядок та правила переміщення через митний кордон України транспортних засобів особистого користування в т.ч. з іноземними...

В головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області розповіли про порядок та правила переміщення через митний кордон України транспортних засобів особистого користування в т.ч. з іноземними реєстраційними номерами.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначають у відомстві, тимчасове ввезення громадянами-нерезидентами на митну територію України транспортних засобів особистого користування дозволяється на строк до одного року. Цей термін може бути продовжено не більш як на 60 днів, якщо виникли обставини непереборної сили й вони документального підтверджені.

Обов'язковою умовою допуску транспортних засобів до тимчасового ввезення на митну територію України є їх реєстрація, документально підтверджена, в уповноважених органах іноземних держав.

Реклама

Автомобілі особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України громадянами-нерезидентами, не підлягають письмовому декларуванню, звільняються від нетарифного регулювання та їх пропуск здійснюється без застосування заходів гарантування. Пальне, що міститься у звичайних баках зазначених транспортних засобів, не підлягає письмовому декларуванню та не є об'єктом оподаткування митними платежами.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортного засобу особистого користування, загальною масою 3,5 тонни та причепу дозволяється на строк до одного року. При цьому, його необхідно задекларувати, сплатити митні платежі й письмово зобов’язатись вивезти автомобіль з митної території України.

Реклама

Громадяни-резиденти, які перебувають на тимчасовому консульському обліку, можуть ввозити на митну територію України власний транспортний засіб строком 60 днів протягом одного року. Однак при цьому необхідне письмове зобов'язання про зворотне вивезення та декларування транспортного засобу, але сплачувати митні платежі власникам не доведеться.

Якщо на митну територію України було тимчасово ввезено транспортний засіб для особистого користування, то він може використовуватися тільки для потреб тих громадян, які ввезли його в Україну. Застосовувати в підприємницькій діяльності, розкомплектовувати чи передавати у володіння іншим особам такий транспортний засіб заборонено. Вивезти його за межі митної території України необхідно з дотриманням установлених строків або помістити у митний режим відмови на користь держави, знищення або руйнування чи оформити для вільного обігу, за умови сплати митних платежів.

Кодекс передбачає ввезення громадянами автомобілів особистого користування з метою транзиту через митну територію України.

Реклама

Автомобіль, який зареєстровано у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, що підтверджують документи, може бути ввезений транзитом на територію України за умови письмового декларування та сплати грошової застави.

Нагадуємо, Митним кодексом України встановлені такі строки транзитних перевезень для автомобільного транспорту: 10 діб у разі переміщення в зоні діяльності кількох митних органів і 5 діб - одного митного органу.

У разі порушення встановленого строку транзиту митницею у відповідності до ст. 470 МКУ складається протокол про порушення митних правил. Перевищення встановленого строку транспортними засобами не більше ніж на одну добу тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі – 170 грн., не більше ніж на десять діб – 3400 грн., більше ніж на десять діб, або втрата транспортних засобів – 8500 грн.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно