Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура згадала про Нагірного та вимагає притягнення його до відповідальності

Прокуратура згадала про Нагірного та вимагає притягнення його до відповідальності

Прокуратура згадала про Нагірного та вимагає притягнення його до відповідальності
Відкликане Хустською міжрайонною прокуратурою клопотання про застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру, дало можливість розпочати відповідну перевірку. 29 березня, з огляду...

Відкликане Хустською міжрайонною прокуратурою клопотання про застосування до Нагірного примусових заходів медичного характеру, дало можливість розпочати відповідну перевірку.

ВІДЕО ДНЯ

29 березня, з огляду на те, що Нагірний неодноразово не з’являвся в судові засідання (хоча в ході останніх сторона захисту і стверджувала, що підозрюваний проходить лікування, не повідомляючи однак де саме) прокурором відкликано клопотання про застосування до підозрюваного примусових заходів медичного характеру.

В свою чергу, це дало можливість, у зв’язку з систематичною неявкою Нагірного П.І. до суду, розпочати відповідну перевірку. В ході її проведення, розіслано 21 вимогу до лікувальних закладів області з метою встановлення факту перебування на лікуванні підозрюваного, а також направлено запит до окремого відділу оброблення даних ЦП ГАІС ГАРД ДПС України для встановлення факту перетину Нагірним П.І. Державного кордону.

Реклама

Зауважу, що окремим пунктом в клопотанні прокурора та відтак і в ухвалі суду було прописано «про повернення справи для розслідування в загальному порядку», яке б вже дало можливість слідчим міліції законні підстави для відновлення досудового розслідування та оголошення підозрюваного в міжнародний розшук.

Однак, захисники Нагірного подали апеляцію на дану ухвалу, а тому кримінальне провадження було повернуто до Хустського районного суду.

Реклама

Проте, оскільки в своїй ухвалі суд не зазначив про необхідність повернення матеріалів до органу досудового розслідування для його подальшого провадження на загальних підставах, тому міжрайонна прокуратура була вимушена її оскаржити.

Наразі, на судовому засіданні яке має відбутись 10 липня, прокуратурою області буде підтримуватись позиція, щодо зміни рішення суду та повернення матеріалів кримінального провадження до відділу УМВС для його подальшого розслідування на загальних підставах, що в свою чергу дасть нам можливість оголосити Нагірного в міжнародний розшук.

Таким чином, проаналізувавши хід розслідування даного кримінального провадження, можна зауважити, що звинувачення щодо упередженості та необ’єктивності прокуратури у даній справі не відповідають дійсності. Нами вживалися і надалі будуть вживатися усі заходи, в межах Кримінального процесуального кодексу України, з метою притягнення Нагірного до кримінальної відповідальності.

Реклама

Іван Кайло, Хустський міжрайонний прокурор

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно