Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді засудили правохоронця, який переправляв нелегалів через кордон

В Ужгороді засудили правохоронця, який переправляв нелегалів через кордон

В Ужгороді засудили правохоронця, який переправляв нелегалів через кордон
Набув законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно колишнього працівника Міжгірського райвідділу міліції, який, зловживаючи службовим становищем, у складі...

Набув законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно колишнього працівника Міжгірського райвідділу міліції, який, зловживаючи службовим становищем, у складі організованого злочинного угрупування допомагав переправляти нелегальних мігрантів через державний кордон України. Про це інформує прес-служба СБУ.

ВІДЕО ДНЯ

Одним з організаторів цієї протиправної оборудки був закарпатець, який на початку 2007 року спільно із жителькою Києва – громадянкою В’єтнаму – налагодив міжнародний канал незаконного переправлення вихідців із Південно-Східної Азії.

Загалом до злочинного угрупування входило 10 осіб, серед яких були жителі Черкаської, Київської, Сумської та Закарпатської областей.

Реклама

Зловмисники діяли за чіткою схемою. Задля конспірації вони використовували зрозумілу тільки їм термінологію. Громадянка В’єтнаму із спільниками формувала групи нелегальних мігрантів у Москві, контролювала їхнє незаконне переправлення через російсько-український державний кордон і таємне доправлення до Києва. Її напарник разом із іншими зловмисниками організовував перевезення нелегальних мігрантів із Києва до Закарпаття та їхнє переправлення через українсько-словацький державний кордон.

Зазвичай нелегалів перевозили вночі заздалегідь обумовленими маршрутами. За один раз з Київщини вантажівкою доправляли у середньому від 20 до 30 іноземців.

Реклама

До обов’язків працівника міліції входило забезпечення безперешкодного пересування вантажівки з нелегалами територією прикордонної області.

У липні 2007 року у с.Майдан Міжгірського району співробітники СБУ затримали вантажівку. У цьому транспортному засобі переховувалися у спеціально обладнаному тайнику 43 особи – індійці, пакистанці та в’єтнамці, яких супроводжували троє громадян України.

Слідчими УСБУ доведено, що злочинне угрупування протягом чотирьох місяців свого існування переправило через державний кордон майже 200 нелегальних мігрантів.

Реклама

У ході досудового слідства було встановлено усіх осіб, причетних до цієї протиправної оборудки, у тому числі й працівника міліції.

Ужгородський міськрайонний суд визнав тепер уже колишнього правоохоронця винним за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Усі інші зловмисники були раніше засуджені за ч.1 ст.255 та ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України до різних термінів ув’язнення від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно