"Кондитерський дім Бондаренко" відкрив ще одну кав’ярню-кондитерську (ФОТО)

Життя  6 червня 2013 року, 20:30 2180
«Кондитерський дім Бондаренко» відкрив іще одну кав’ярню-кондитерську. Цього разу – в Ужгороді. До того ж, для зручності місцевих жителів та гостей міста, у самому центрі – на площі Театральній, 15. «Ми працюємо в Мукачеві з 1998 року і давно мріяли відкрити заклад в Ужгороді. Сьогодні в нашому асортименті понад 30 видів цукерок ручної роботи з натурального бельгійського та французького шоколаду, тістечка, мармелад та багато іншої смакоти. У кожну одиницю продукцію вкладено душу нашого кондитера. Ми прагнемо зробити так, щоб людям було не тільки смачно, але й доступно. Для нас величезне задоволення дарувати клієнтам смачні і солодкі враження», – сказав під час відкриття власник «Кондитерського дому Бондаренко» Ігор Бондаренко. За його словами, Закарпаття давно має шоколадну культуру, а тому продовжувати розвивати її – велика честь. Тим паче, що кондитер-шоколатьє «Кондитерського дому «Бондаренко» уже має своїх учнів, котрі, переймаючи досвід і знання, через якийсь час «будуть професіоналами, відкриватимуть свої бутіки і створюватимуть живу і здорову конкуренцію». Сам же Ігор Заріцький – бронзовий призер чемпіонату світу з кондитерського мистецтва «Mondial des arts sucres 2010» та бронзовий призер відбіркового туру чемпіонату світу з шоколаду «World chocolate masters 2013» – наголосив, що 50% продукції виготовлено за авторськими рецептами. Він розкрив присутнім таємницю створення вишуканих десертів: «В нас дуже простий рецепт: трішки любові, трішки натхнення, трішки ранкового гарного настрою і бе-е-е-езліч шоколаду. У нас все в шоколаді, навіть стіни». Творчий кондитер розповів, що завжди прагне розвитку і вважає, що, попри світове визнання, має ще чому повчитися у колег. Ігор Заріцький розповів, що солодка продукція виготовляється тільки з натуральних продуктів і абсолютно без додавання підсилювачів смаку, фарбників тощо. «Начинки для тістечок та цукерок ми готуємо самі на основі фруктово-ягідних пюре. Це ж стосується і мармеладу. Коктейлі також готуємо з додаванням фруктів та ягід. Нерідко сировину закуповуємо у місцевих виробників. Так, цієї осені, крім іншого, закупимо велику партію слив, аби зварити леквар для нашого «Закарпатського торта з лекварем та горіхом», – розповів кондитер. Після урочистого перерізання стрічки перші відвідувачі пройшли всередину, аби побачити і спробувати все те, про що стільки говорилося. «Я дуже пишаюся, що стала однією з перших клієнтів цього закладу. Навіть не знаю, з чого почати дегустацію, бо очі від усього просто розбігаються. А ще мені дуже сподобався інтер’єр і картини на стінах», – поділилася своїми враженнями ужгородка Ольга Лемак. До речі, тематичні картини, які тепер прикрашатимуть стіни закладу, створювалися спеціально для «Кондитерського дому Бондаренко» львівською художницею Оксаною Мельник. За її словами, кожна картина, а усього їх шість, писалася впродовж одного місяця. «Працюючи, я ставила за мету показати дитяче сприйняття і бачення солодощів. Пам’ятаєте, ті таємні полиці із солодощами, які ховають від дітей? От мені хотілося передати ту таємничість, ті мрії і показати радість від отримання задоволення від простих житейських речей», – сказала художниця, яка, як виявилося, є страшенною солодкоїжкою. Закарпатці, зокрема мукачівці, вже встигли закохатися у колекцію солодких шедеврів від «Кондитерського дому Бондаренко». За словами Ігоря Бондаренко, сьогодні найбільшою популярністю користуються цукерки «Фісташкова вишня», «Малинова карамель з фундуковим праліне», «Роше-мигдаль з полуничним шоколадом», «Яблучне пате з ганашем «кориця», мармелад «Чорниця», «Ківі», «Грейпфрут», макароне «Кава-карамель», «Лимон», «Венесуельський шоколад», тістечка «Кавово-горіховий кейк», «Маково-полуничний торт», «Опера», наполеон «Французький бульвар» і, звичайно, ж трюфелі. Відтепер уся ця ексклюзивна палітра солодощів стала ближчою і доступною для ужгородських ласунів та гостей міста.
Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Коментарі - 0