Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Ужгорода захистила право неповнолітнього на приватизацію житла

Прокуратура Ужгорода захистила право неповнолітнього на приватизацію житла

Прокуратура Ужгорода захистила право неповнолітнього на приватизацію житла
Прокуратурою міста Ужгорода захищено майнові права неповнолітнього, на житло по вул. Л. Толстого в обласному центрі. Юнак, проживав у квартирі разом зі своєю мамою та бабусею. Згодом до бабусі...

Прокуратурою міста Ужгорода захищено майнові права неповнолітнього, на житло по вул. Л. Толстого в обласному центрі. Юнак, проживав у квартирі разом зі своєю мамою та бабусею. Згодом до бабусі приїхала родичка, яку також зареєстрували у згаданому помешканні. Проте, прокурорською перевіркою встановлено, що приватизацію квартири здійснено без відома матері неповнолітнього, якого позбавили права на приватизацію державного житлового фонду.

ВІДЕО ДНЯ

Ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко пояснює: «Згідно зі ст. 8 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», передавання квартир у спільну або часткову власність здійснюється за письмовою згодою всіх повнолітніх членів сім’ї, які мешкають у квартирі. Тобто, ужгородець не використав своє право на приватизацію державного житлового фонду». Саме тому прокуратура міста Ужгорода стала на захист майнових прав 16 – річного ужгородця і в 2010 році подала до міськрайонного суду позовну заяву, щодо скасування пункту рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради, згідно з яким квартира по вул. Л. Толстого передана безоплатно у приватну сумісну власність бабусі неповнолітнього та її сім’ї, а також скасування свідоцтва про право власності на житло.

Проте цій справі довелося пройти декілька судових інстанцій, перш ніж майнові права неповнолітнього було повністю поновлено. Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України вказану справу направлено на повторний розгляд до суду першої інстанції, а вже згодом Ужгородський міськрайонний суд визнав недійсним п. 64 рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 28 листопада 2001р., та скасував свідоцтво про право власності на житло по вул. Л. Толстого, чим повернув неповнолітньому право на приватизацію квартири.

Реклама

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно