Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вночі в Ужгороді випав "оранжевий" дощ

Вночі в Ужгороді випав "оранжевий" дощ
Дощ, який випав в Ужгороді вночі, залишив на автомобілях та дорогах оранжеві сліди. Якщо розтерти пил на авто, він стає схожим на глину, при мийці автомобіля утворюється червона піна. Фахівці...

Дощ, який випав в Ужгороді вночі, залишив на автомобілях та дорогах оранжеві сліди. Якщо розтерти пил на авто, він стає схожим на глину, при мийці автомобіля утворюється червона піна. Фахівці заспокоюють: забруднення не є місцевим, а принесеним з інших територій. Чи є «оранжевий пил» шкідливим, стане відомо пізніше.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сказав начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.

«Опади, які пройшли вночі, не є забрудненням місцевого значення. Це перенос пилових часток, піднятих на іншій території. «Оранжевий пил» не є пиловим забрудненням Ужгорода. Наразі територія розповсюдження незвичного явища – Ужгородський район. Збираємо дані з інших районів, однак вже можна стверджувати, що на півдні та сході області таких опадів не спостерігалося. Рахівський, Тячівський та Берегівський райони «оранжевий пил» не зачепив», – каже Василь Манівчук.

Реклама

За його словами, в Ужгороді та Ужгородському районі опади вночі пройшли незначні – до 0,7 мм. Те, що на автомобілях залишається оранжевий пил, свідчить про перенос пилового забруднення. Звідки воно – з’ясовують фахівці.

«Схоже явище вже спостерігалося на Закарпатті. У 2005 році на Великоберезнянщині випав жовтий сніг. Тобі це був перенос пилу з Африки. Наразі, що стало причиною сьогоднішнього «оранжевого пилу», точно сказати не можемо. Однак, припускаю, що це можу бути перенос пилу з Африки або з Угорщини. Центр циклону зараз перебуває над сусідньою Угорщиною. Тому цілком ймовірно, що пилові частини могли перенестися до нас із угорських рівнин», – пояснив Василь Манівчук.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно