Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Серед усіх областей України у Закарпатської – найвищий рівень участі населення у трудових міграціях

Серед усіх областей України у Закарпатської – найвищий рівень участі населення у трудових міграціях

Серед усіх областей України у Закарпатської – найвищий рівень участі населення у трудових міграціях
Найбільш привабливими країнами для трудових емігрантів з України є РФ (43,2%), Польща (14,3%), Італія (13,2%) та Чехія (12,9%). Серед інших країн, куди спрямовані еміграційні потоки, – Іспанія...

Найбільш привабливими країнами для трудових емігрантів з України є РФ (43,2%), Польща (14,3%), Італія (13,2%) та Чехія (12,9%). Серед інших країн, куди спрямовані еміграційні потоки, – Іспанія (4,5%), Німеччина (2,4%), Угорщина (1,9%), Португалія та Білорусь (по 1,8%).

ВІДЕО ДНЯ

Порівняно з попереднім роком популярність РФ серед трудових емігрантів знизилась на 5%, але з’явились емігранти до Білорусі, чого раніше не було.

Перше місце за інтенсивністю трудової міграції займає Західна Україна. Про це повідомила директор Департаменту статистики праці Державної служби статистики України Інеса Сеник у ході презентації результатів дослідження з питань трудової міграції.

Реклама

«У західному регіоні, який включає Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку та Чернівецьку області, істотно високий рівень трудових міграцій. До трудових міграцій залучено 10,8% населення у віці 15-70 років», - зазначила І. Сеник.

Друге місце за інтенсивністю трудових міграцій, за даними дослідження, займає південь – Крим, Одеська, Херсонська області та м. Севастополь. Там цей показник дорівнює 1,9% населення у віці 15-70 років.

Реклама

На третьому місці – північ з показником 1,3% (Житомирська, Київська, Сумська, Чернігівська області та м. Київ).

На сході (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Харківська області) показник інтенсивності трудових міграцій ледве перевищує 1%. А в центрі (Вінницька, Кіровоградська, Полтавська та Черкаська області) він не досягає і 1%.

Як свідчать дані дослідження, найвищий рівень участі населення у трудових міграціях - у Закарпатській області. Вихідці з цієї області становлять 7-у частину українських трудових мігрантів і працюють переважно в Чехії або Угорщині, на другому місці - жителі Чернівецької області.

Реклама

Як зазначила І. Сеник, середній вік трудових мігрантів становить 37 років. Наймолодший контингент робітників – в Угорщині, найстарший – в Білорусії, Італії та Іспанії. Вік більшості трудових мігрантів – від 25 до 49 років.

Дослідження з питань трудової міграції провели Інститут демографії та соціальних досліджень ім. М. Птухи НАН України та Держстат України у квітні-червні 2012 року.

Було опитано 45 500 осіб у віці 15-70 років з усіх регіонів країни.

Згідно з методологією дослідження, до зовнішніх трудових мігрантів були зараховані ті, хто в період з 1 січня 2010 по 17 червня 2012 року працював або шукав роботу за кордоном, але вже повернувся в Україну, а також ті, хто ще перебував за кордоном. Так, згідно з результатами, 98.2% респондентів працювали за кордоном і 1,8% – шукали там роботу.

У дослідженні не брали участі митників трудові мігранти, а також особи, які працюють і отримують зарплату в Україні, але у зв'язку з виробничими потребами здійснюють поїздки за кордон.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно