Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Уже незабаром Ужгород упродовж двох днів житиме «Книга-фестом»

Уже незабаром Ужгород упродовж двох днів житиме «Книга-фестом»

Уже незабаром Ужгород упродовж двох днів житиме «Книга-фестом»
Фестиваль-ярмарок «Книга-фест» заплановано до проведення в Ужгороді впродовж 22-23 травня: упродовж двох днів відвідувачі заходу матимуть змогу ознайомитись із новинками літератури й придбати їх за...

Фестиваль-ярмарок «Книга-фест» заплановано до проведення в Ужгороді впродовж 22-23 травня: упродовж двох днів відвідувачі заходу матимуть змогу ознайомитись із новинками літератури й придбати їх за ціною видавця, поспілкуватись із улюбленими авторами й отримати автографи, взяти участь у книжковій лотереї та визначити краще, на їх переконання, видання.

ВІДЕО ДНЯ

Все це, а також багато інших акцій, можна очікувати у рамках цьогорічного фестивалю-ярмарку «Книга-фест», який нині матиме кілька локацій, розповіла сьогодні під час прес-конференції у прес-центрі «Закарпаття» провідний спеціаліст Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка Надія Панчук. «Таке книжкове свято ми проводили 2 роки тому, цього року воно матиме кілька нових відмінностей. Так, передбачено нові номінації: відвідувачі ярмарку голосуватимуть за вподобану ними «книгу-симпатію», також буде відзначено кращого закарпатського автора або кращу книгу про Закарпаття, які друкувались за межами області, «підключаємо» до участі і ПАДІЮН, який за результатами своєї роботи презентує виставку «Кращий ілюстратор», – розповіла Надія Панчук.

Фестиваль-ярмарок «Книга-фест» проходитиме за підтримки обласного управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Закарпатської ОДА, зокрема, в рамках програми «Підтримки видання місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книговидавничій справі», розповів начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Закарпатської ОДА Володимир Дупелич. Програма, зазначив посадовець, має на меті сприяння та популяризацію власне закарпатських авторів: минулого року за цією програмою було видано 8 книг коштом обласного бюджету, цього року на розгляд експертної ради поступило вже 20 книг від закарпатських авторів. «Книга-фест», своєю чергою, має стати ще одним поштовхом для активізації письменства в області, послужити майданчиком для якнайширшої презентації крайових авторів та вдалої реалізації книжкової продукції.

Реклама

У перший день фестивалю-ярмарку заплановано проведення круглого столу за участі видавців, тоді ж відбудеться і відкриття меморіальних дошок Федору Потушняку та Петру Скунцю, які розмістяться на фасаді обласної наукової бібліотеки. Авторами їх виступили вже відомий загалу скульптур Богдан Корж та молодий митець, випускник Ужгородського коледжу мистецтв і Львівської академії мистецтв Іван Цубина, розповів заступник голови управління культури Закарпатської ОДА Іван Канюка.

А вже наступного дня, 23 травня, відбудеться основна частина фестивалю-ярмарку, розрахована на поціновувачів художнього слова, усіх, хто цікавиться новинками літератури. Так, у галереї «Ужгород» і паралельно у мистецькому салоні «Арт-плюс» від самого ранку проходитимуть презентації нових видань від 11 видавництв-учасників заходу, триватимуть автограф-сесії, відбуватиметься продаж книг за ціною виробника. І все це – під музичний супровід духового оркестру обласної філармонії, на фоні танцювальних та вокальних номерів від місцевих творчих колективів.

Реклама

За словами Надії Панчук, участь у святі підтвердили 11 закарпатських видавництв, також обіцяли завітати на свято представники львівського видавництва «Астролябія», видавці з рівненського видавництва «Видавничі обереги» та тернопільчани – видавництво «Богдан». «Кращих з кращих» визначатиме представницьке журі у складі письменників, поліграфістів, істориків, мистецтвознавців тощо. Нагороди переможцям у вигляді керамічних сувенірних тарілок з логотипом свята і відповідним написом готували художниці-керамістки Людмила Ковтюк та Ірина Мінаєва.

Щодо книг, які можна буде придбати на ярмарку, й авторів, які мають бути присутні на презентаціях, то згадали організатори, зокрема, Мирослава Дочинця із його новою книгою «Маєстат слова. Книга життя, життя книги», автора під псевдонімом Володимир Маскі із книгою «Легенди футболу. Ветхий завіт», Бориса Гордіонова із книгою «Таємничі миті буття», Василя Густі і збірку «Полин гіркий, полин солодкий». Але це – лише невеличка «крапля в морі» з усієї тієї книжкової продукції, яка буде представлена на «Книга-фесті», крім того, загадкою залишається й те, яких авторів привезуть із собою на ярмарок гості з інших областей, бо ж привезти їх вони таки пообіцяли.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно