Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді у міському кар’єрі знайшли гранату з детонатором

В Ужгороді у міському кар’єрі знайшли гранату з детонатором
В Ужгороді у міському кар’єрі минулої суботи під час чергового спуску на дно одним із фрі-дайверів, мешканцем міста, було виявлено вибухонебезпечну гранату Ф1 з детонатором. Місце знахідки чоловік...

В Ужгороді у міському кар’єрі минулої суботи під час чергового спуску на дно одним із фрі-дайверів, мешканцем міста, було виявлено вибухонебезпечну гранату Ф1 з детонатором.

ВІДЕО ДНЯ

Місце знахідки чоловік позначив буйком і повідомив про неї власнику тераси, що облаштована на березі кар’єру.

Сьогодні на офіційному сайті ТУ МНС в Закарпатській області з’явилось коротке офіційне повідомлення, в якому зазначається, що гранату Ф1 часів ВВВ виявлено на глибині близько 15 м. Додається, що «з метою підтвердження факту та попередньої ідентифікації об’єкту як вибухонебезпечний, сьогодні силами водолазно-рятувального відділення АРЗ СП буде проводитися обстеження дна водного об’єкту».

Реклама

За словами ужгородця, який знайшов гранату, боєприпас не було знешкоджено з моменту виявлення до сьогоднішнього дня, оскільки на Закарпатті немає рятувальників спеціалізації «водолаз-піротехнік». Тому спеціаліста зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, знайдених на території водних об’єктів, чекають з Вінниці.

Як розповідають очевидці, сьогодні вночі на території кар’єру було забезпечено патрулювання нарядом міліції.

Реклама

Наразі невідомо, як знешкоджуватимуть гранату: чи підійматимуть з дна, чи безпосередньо у воді. Однак, якщо її буде знешкоджено прямо у кар’єрі, вибуховою хвилею буде знищено підводних мешканців на відстані діаметром у кілька десятків метрів.

Крім того, зі слів чоловіка, на дні кар’єру є й інші боєприпаси, однак без детонаторів, про що він повідомив правоохоронцям.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно