Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"

На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"

На Закарпатті відкрився сезон полювання на "вишуканий французький делікатес"
Невеличка річка для жителів села Тур'ї Ремети – справжня годувальниця. Протягом року селяни ловлять тут рибу, а навесні – ще й жаб. Жаб'ячі лапки у цьому селі готують цілий рік. А заготовляють їх...

Невеличка річка для жителів села Тур'ї Ремети – справжня годувальниця. Протягом року селяни ловлять тут рибу, а навесні – ще й жаб.

ВІДЕО ДНЯ

Жаб'ячі лапки у цьому селі готують цілий рік. А заготовляють їх лише навесні, адже в інші пори року, жаб’яче м'ясо гірчить.

М'ясце в жаб біло-рожеве, ніжне, соковите, без жиру. За смаком воно нагадує молоду курятину, а харчовою цінністю не поступається морепродуктам.

Реклама

Сезон полювання на жаб триває щонайбільше два тижні, та годує селян цілий рік. Для місцевих людей річкові жаби не лише смачна їжа, а ще й стратегічний продукт. Французький делікатес із місцевої річки – чи не єдина можливість гідно заробити.

Кілограм очищених жаб'ячих лапок селяни здають закупівельникам по 150-250 гривень. Серед гуртовиків – есторатори та перекупники французьких делікатесів із сусідньої Словаччини. А в супермаркетах кілограм жаб'ячих ніжок коштує втричі дорожче.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно