Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міністр екології та природних ресурсів: "Малі ГЕС – це економічно вигідно та екологічно безпечно" (ФОТО)

Міністр екології та природних ресурсів: "Малі ГЕС – це економічно вигідно та екологічно безпечно" (ФОТО)

Міністр екології та природних ресурсів: "Малі ГЕС – це економічно вигідно та екологічно безпечно" (ФОТО)
Актуальне питання будівництва міні-ГЕС на Закарпатті прокоментував під час прес-конференції 26 березня Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков. – На жаль, у питанні будівництва...
ВІДЕО ДНЯ

Актуальне питання будівництва міні-ГЕС на Закарпатті прокоментував під час прес-конференції 26 березня Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

– На жаль, у питанні будівництва малих гідроелектростанцій, часто більше політики, аніж здорового глузду. Учора ми побували на одній з таких гідроспоруд у Перечинському районі. До слова, поряд з ГЕС знаходиться величезне форелеве господарство – це, напевне найкращий приклад того, що все це може співіснувати. Технологічно все зроблено так, що шляхи проходу риби залишилися у природному стані. Міні-ГЕС виробляє електроенергію, не завдаючи ніякої шкоди навколишньому середовищу.

Реклама

Тож у цьому питанні треба відкинути політику, чиїсь інтереси, і зосередитися на користі для регіону, тому що потенціал дійсно великий. За нашими попередніми підрахунками, Закарпаття, в принципі, може себе повністю забезпечити електроенергією за рахунок малих ГЕС. Сьогодні ми обговорювали одну пропозицію – поєднати і зробити програму і пілотний проект, де б ми могли «підв’язати», зокрема, й аспекти, що турбують громадськість. Адже є ті, кого це питання турбує і з ким можна вести конструктивний діалог, показувати всі плюси і мінуси, і врешті прийти до якогось спільного рішення.

Тому треба зробити пілотний проект, залагодити законодавчі моменти. Тож спільно з обласною адміністрацією ми це питання будемо вивчати та розробляти, щоб показати, що це необхідно, економічно вигідно й екологічно безпечно. Це майбутнє, це перспектива, я в цьому глибоко переконаний і з цього приводу матиму розмову також з Міністром енергетики і вугільної промисловості, - розказав журналістам Олег Проскуряков.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно