Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді стартувала акція "Здай кров - врятуй життя!"

В Ужгороді стартувала акція "Здай кров - врятуй життя!"
Проблема донорства існує в різних куточках України – Ужгород не є винятком. Тому у понеділок, 18 березня, у місті стартувала благодійна акція під гаслом «Здай кров - врятуй життя!». Щодня сотні,...

Проблема донорства існує в різних куточках України – Ужгород не є винятком. Тому у понеділок, 18 березня, у місті стартувала благодійна акція під гаслом «Здай кров - врятуй життя!».

ВІДЕО ДНЯ

Щодня сотні, тисячі людей помирають від втрати крові при травмах, операціях і часто сподіватися їм на чиюсь допомогу марно. Тож цього тижня всі охочі – небайдужі до людських бід – мають змогу долучитися до доброї справи і, можливо, врятувати чиєсь життя. Донором може стати будь-яка людина віком від 18 років, пройшовши відповідне медичне обстеження.

Те, що донорство – потрібна і важлива справа, розуміють і студенти УжНУ, які вже долучилися до благодійної акції.

Реклама

Олександра Артюхіна, студентка відділення журналістики філологічного факультету УжНУ:

- Як би пафосно не звучало, крапля крові може врятувати чиєсь життя. До того ж, я вважаю, що бути донором - це дуже почесно і престижно. Спочатку хотіла просто дізнатися свою групу крові і обстежитися, щоб знати, чи здорова. Але потім зрозуміла, що можу комусь допомогти.

Реклама

Олесь Павлюк, студент Інституту іноземної філології УжНУ:

- Я знаю, що здоровий, і розумію, що є люди, яким не так пощастило. Мені випала можливість допомогти . Хочу закликати студентів, які ще не здавали кров, долучитись до цієї акції, бо так ми врятуємо не одне життя. І пам’ятайте, що все добро, зроблене нами, обов’язково повернеться.

Незважаючи на те, що краплина крові може врятувати людину, на такий важливий крок можуть наважитися не всі. Відповідають так:

Реклама

- Не довіряю українській медицині. От піду я здавати кров, а якщо там мене вколють чужою голкою?! Кров здавати не піду.

- Не буду здавати кров, тому що боюсь. Медичні голки викликають у мене страх, тому, можливо, ще треба підготуватися до такого, як на мене, серйозного кроку.

Благодійна акція триває до 22 березня, тож не залишаймося осторонь і поспішаймо творити добро, адже саме ми можемо продовжити життя тих, хто бачить біду на власні очі.

Василь Третяк, студент відділення журналістики

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно