Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У закарпатських держслужбовців може зменшитися зарплата

У закарпатських держслужбовців може зменшитися зарплата
Доплата за науковий ступінь, який отримав державний службовець, не здійснюватиметься у разі прийняття законопроекту про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо доплат за науковий...

Доплата за науковий ступінь, який отримав державний службовець, не здійснюватиметься у разі прийняття законопроекту про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо доплат за науковий ступінь).

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до законопроекту, зміни закону "Про державну службу" передбачають внесення додаткового пункту.

"Доплата за науковий ступінь, який отримав державний службовець, під час перебування на посаді у центральних органах виконавчої влади та їх територіальних підрозділах, не здійснюється", - йдеться у запропонованих змінах до закону.

Реклама

Зазначимо, у пояснювальній записці ініціатор законопроекту народний депутат Тетяна Слюз вважає, що сучасна система захисту дисертацій та присудження наукових звань в Україні є "чи не найдивнішим реліктом тоталітарної доби. Завдяки цьому стали можливими зловживання науковими ступенями та званнями".

"До когорти вченої еліти часто зараховують самі себе ті, хто з допомогою посади чи грошей зміг придбати наукові ступені і звання, користуючись сприятливою ситуацією, що склалася для цього у сфері так званої «наукової атестації кадрів» України.

Реклама

Через це в Україні поряд із справжніми вченими стала формуватися велика когорта "псевдовчених", які, маскуючись з допомогою паперових наукових ступенів і звань, здобули собі можливість присвоювати те, що належить справжнім вченим: "престижний соціальний статус і пов'язані з ним блага", - обґрунтовано у пояснювальній записці.

Нагадаємо, у чинному законодавстві зазначено:

"Державним службовцям, до посадових обов'язків яких належить правова, фінансово-економічна, фахова експертиза та/або розроблення чи редагування пропозицій щодо формування державної політики, проектів нормативно-правових актів та/або прийнятих Верховною Радою України законів, що надійшли на підпис Президенту України, які працюють в Адміністрації Президента України, Апараті Верховної Ради України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України та міністерствах, до повноважень яких належить забезпечення формування та реалізації державної правової, фінансової та бюджетної політики, суб'єктом призначення встановлюється надбавка у розмірі до 100 відсотків посадового окладу".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно