Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Про проблему СНІДу говорили у міській Ратуші

Про проблему СНІДу говорили у міській Ратуші
Нинішнього року в Закарпатті зареєстровано 69 нових випадків інфікування на ВІЛ, діагноз СНІД встановлено 32 особам. За цими захворюваннями Україна іде на одному з перших місць в Європі. Тому...

Нинішнього року в Закарпатті зареєстровано 69 нових випадків інфікування на ВІЛ, діагноз СНІД встановлено 32 особам. За цими захворюваннями Україна іде на одному з перших місць в Європі. Тому нагальною бачилася робоча зустріч за проектом «Посилення спроможності уразливих до ВІЛ спільнот», що відбулася в конференц-залі міської Ратуші. Під головуванням заступника міського голови Михайла Лабоша в ній взяли участь представники ВІЛ-сервісних організацій, члени регіональних координаційних рад з боротьби з ВІЛ/СНІДом, представники медичних установ.

ВІДЕО ДНЯ

Про розширення послуг з профілактики ВІЛ серед уразливих груп населення поінформували виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації «Гей-Альянс Україна» Андрій Чернишов, регіональний координатор програми в Закарпатській області Михайло Глагола, керівник проекту «Посилення спроможності уразливих до ВІЛ спільнот» в області Наталія Балега. На зауваження останньої про необхідність пожвавлення цієї роботи в Мукачеві і районі, Михайло Лабош наголосив, що цю роботу на належному рівні в місті виконують громадська благодійна організація «Довіра» недавно створений міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а міська влада зі свого боку всіляко підтримуватиме програму боротьби зі ВІЛ/СНІДом, головне – знайти на це відповідні кошти і приміщення.

Було запропоновано, зокрема, забезпечити розробку, виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів для груп підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ/СНІДом зі зміни ризикованої поведінки на більш безпечну, а також просвітницьких програм з формування здорового способу життя.

Реклама

Микола Рішко, головний редактор газети “Мукачівська Ратуша”

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно