Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Двадцять одного посадовця притягнуто до відповідальності за неналежне дотримання прав затриманих

Двадцять одного посадовця притягнуто до відповідальності за неналежне дотримання прав затриманих

Двадцять одного посадовця притягнуто до відповідальності за неналежне дотримання прав затриманих
Прокуратурою проведено перевірку щодо дотримання вимог законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених. Перевірялось забезпечення матеріально-побутових та...

Прокуратурою проведено перевірку щодо дотримання вимог законодавства про захист конституційних прав затриманих, ув’язнених та засуджених. Перевірялось забезпечення матеріально-побутових та медико-санітарних умов їх тримання, запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню у секторі слідчого ізолятора та в секторі максимального рівня безпеки Закарпатської установи виконання покарань № 9 відділу Державної пенітенціарної служби України в Закарпатській області та у спеціальних установах органів внутрішніх справ.

ВІДЕО ДНЯ

При перевірці кімнат для затриманих та доставлених чергових частин (КЗД органів міліції), ізоляторів тимчасового тримання (ІТТ) та спеціального приймальника для тримання осіб, підданих адміністративному арешту органів внутрішніх справ області встановлено, що на території області облаштовані 22 кімнати для затриманих та доставлених чергових частин (далі КЗД), 10 ізоляторів тимчасового тримання (далі ІТТ) та один спеціальний приймальник для тримання осіб, підданих адміністративному арешту органів внутрішніх справ.

Встановлено, що упродовж 2012 року до КЗД органів міліції була поміщена та трималася 251 особа, в тому числі 155 осіб за адміністративні правопорушення, 58 - за підозрою у вчинені злочину, 25 - у зв’язку із обранням запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Фактів тримання громадян у КЗД понад 1 добу торік не було.

Реклама

До ІТТ органів міліції минулоріч було поміщено та трималося 4254 особи, в тому числі: 500 осіб – затриманих за підозрою у вчинені злочину, 192 особи – до яких застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, 631 особа – засуджених, 192 особи – притягнутих до адміністративної відповідальності у виді адміністративного арешту.

У спеціальному приймальнику для тримання осіб, підданих адміністративному арешту УМВС України в області у 2012 році відбувала адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту 61 особа.

Реклама

Органами прокуратури області за наслідками проведених у минулому році перевірок у спецприміщеннях органів внутрішніх справ та в Закарпатській УВП № 9 на усунення виявлених порушень закону було внесено 29 документів реагування, за наслідками розгляду яких 21 посадову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно