Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Під будівництво доступного житла в Ужгороді можуть віддати територію колишньої військової частини

Під будівництво доступного житла в Ужгороді можуть віддати територію колишньої військової частини

Під будівництво доступного житла в Ужгороді можуть віддати територію колишньої військової частини
У вівторок під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника відбулася всеукраїнська селекторна нарада, на яку було винесено...

У вівторок під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника відбулася всеукраїнська селекторна нарада, на яку було винесено ряд питань, що стосувалися проходження опалювального сезону, готовності регіонів до складних погодних умов (зокрема очистки доріг та автомобільних шляхів від снігу), виконання проектів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та розробки містобудівної документації в областях тощо. Закарпатську область на нараді представляли перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо, перший заступник ужгородського міського голови Віктор Семаль, директор Закарпатського регіонального управління „Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву” Галина Дудчук та ін.

ВІДЕО ДНЯ

Особливу увагу учасники наради звернули на будівництво доступного житла, передбаченого програмою Соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Так, на даний момент у Закарпатській області реалізується Другий етап Регіональної програми будівництва (чи придбання) доступного житла. Цей етап розрахований на 2012-2014 роки і передбачає роботу з планування територій, виділення земельних ділянок та підведення інженерних мереж до них, впровадження найбільш ефективних фінансово-інвестиційних механізмів житлового кредитування. Окрім того, мова йде про безпосереднє будівництво доступного житла.

Як повідомили на нараді, на сьогоднішній день у Закарпатській області зарезервовано 24 земельні ділянки загальною площею 31,14 га.

Реклама

Не вирішеним поки що залишається питання із виділенням землі для будівництва «соціального» житла в обласному центрі. Наразі, як розповів «віце-губернатор» Ігор Свищо, міська влада вже запропонувала один варіант виходу із цієї ситуації. Так, сьогодні є можливість виділити для будівництва доступного житла територію колишньої військової частини, що знаходиться на вулиці Гагаріна. Загальна площа запропонованої ділянки – 9 га. Зараз цю пропозицію вивчають детальніше.

Іванна Бедей

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно