Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатський гідрометеоцентр цього року профінансовано лише на 5% від потреби

Закарпатський гідрометеоцентр цього року профінансовано лише на 5% від потреби

Закарпатський гідрометеоцентр цього року профінансовано лише на 5% від потреби
Для забезпечення функціонування Закарпатського обласного центру з гідрометеорології на рік необхідно фінансування у розмірі близько 600 тисяч гривень. Це без витрат на заробітну плату і без...

Для забезпечення функціонування Закарпатського обласного центру з гідрометеорології на рік необхідно фінансування у розмірі близько 600 тисяч гривень. Це без витрат на заробітну плату і без урахування необхідності технічного оснащення на сучасному рівні, розповіла заступник начальника Закарпатського ЦГМ Василина Блох.

ВІДЕО ДНЯ

Натомість, на 2013 рік з держбюджету передбачено тільки 230 тисяч гривень – виключно для сплати за спожиту електроенергію та оплату комунальних послуг.

"Основна «складова» діяльності центру, який нині має обласну мережу з 65 підрозділів – це приймання та передача інформації щодо стану погодних умов в області. Тільки на зв'язок нам необхідно приблизно 45 тисяч гривень на рік. Натомість, на 2013 рік з держбюджету замість необхідних для нормальної роботи 600 тисяч гривень на забезпечення всієї господарської діяльності центру виділено лише близько 5% від потреби – 29 тисяч гривень", – розповіла заступник начальника обласного центру з гідрометеорології.

Реклама

Це змушує закарпатських синоптиків забезпечувати фінансування установи власними силами – шляхом надання платних послуг з підготовки спеціалізованої гідрометеорологічної інформації. Однак, за словами Василини Блох: «в області немає достатньої кількості потужних підприємств та організацій, якими така інформація була б затребувана. В основному замовляють гідрологічні та кліматичні характеристики й одноразові довідки про небезпечні та стихійні гідрометеорологічні явища на території області. Минулого року таким чином Закарпатський центр з гідрометеорології заробив 130 тисяч гривень, але це дуже мало, фактично п’ята частина від фінансової потреби установи».

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно