Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура наполягає на повторній експертизі психічного здоров’я Павла Нагірного у Києві

Прокуратура наполягає на повторній експертизі психічного здоров’я Павла Нагірного у Києві

Прокуратура наполягає на повторній експертизі психічного здоров’я Павла Нагірного у Києві
19 листопада 2012 року, поблизу м.Хуст сталася дорожньо-транспортна подія, внаслідок якої загинули 32-річна жінка та її 7-річна дочка і постраждали ще двоє дітей. Встановлено, що на 68 км...

19 листопада 2012 року, поблизу м.Хуст сталася дорожньо-транспортна подія, внаслідок якої загинули 32-річна жінка та її 7-річна дочка і постраждали ще двоє дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Встановлено, що на 68 км об’їзної дороги міста Хуст автодороги Мукачево – Рогатин – Львів, водій автомобіля марки «Mitsubishi Pajero» Павло Нагірний виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із зустрічним автомобілем марки «Daewooт Nexia» під керуванням 32-річної Галини. В результаті зіткнення жінка та її маленька дочка померли, а пасажири автомобіля – двоє дітей, з важкими травмами потрапили до лікарні.

Нагірному, було оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років).

Реклама

Хустським районним судом, за клопотанням прокуратури було обрано відносно Павла Нагірного запобіжний захід – тримання під вартою.

Проте, у ході слідства по справі виникла необхідність у перевірці інформації Берегівської обласної психіатричної лікарні про необхідність лікування Нагірного в умовах психіатричного стаціонару. Відтак, 3 грудня задоволено клопотання органу досудового слідства, підтримане прокурором, представником потерпілим та захисником Нагірного про проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи підозрюваного у Львівській обласної державної клінічної психіатричної лікарні.

Реклама

Згідно висновку експертів від 9 січня 2013 року, на момент трагічної події Павло Нагірний, психічним захворюванням не страждав, однак на даний час страждає тимчасовим розладом психічної діяльності і до виходу з хворобливого стану потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу. Тому, 18 січня 2013 року Нагірного було поміщено до психіатричного закладу в умовах, що виключать суспільно-небезпечну поведінку, як це вимагає ст. 508 КПК України.

На даний час здійснюється перевірка усіх обставин, що мають значення для даного провадження. Хустським міжрайонним прокурором вже подане клопотання до Хустського міжрайонного суду про призначення повторної психіатричної експертизи для уточнення відомостей, викладених у акті судово-психіатричної експертної комісії Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Навіть у разі підтвердження відомостей щодо неосудності Павла Нагірного, на даний час згідно положень глави 39 Кримінального процесуального кодексу України до останнього будуть застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді тимчасового поміщення до психіатричного закладу із посиленим наглядом.

Реклама

Разом з цим, прокуратура підкреслює, що перебування у лікувальному закладі не звільняє особу від кримінальної відповідальності, а тому після видужання Нагірного будуть вжиті заходи щодо здійснення провадження щодо нього в загальному порядку, направлення до суду обвинувального акту та притягнення до відповідальності згідно Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно