Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У п’ятницю в Ужгороді відбудеться фестиваль короткометражних фільмів

У п’ятницю в Ужгороді відбудеться фестиваль короткометражних фільмів

У п’ятницю в Ужгороді відбудеться фестиваль короткометражних фільмів
Цієї п’ятниці, 25 січня, в Ужгороді відбудеться ІІ Фестиваль короткометражних фільмів «Міграція – спроба втечі чи право на краще життя?». Фестиваль короткометражних фільмів пройде у нічному клубі...

Цієї п’ятниці, 25 січня, в Ужгороді відбудеться ІІ Фестиваль короткометражних фільмів «Міграція – спроба втечі чи право на краще життя?».

ВІДЕО ДНЯ

Фестиваль короткометражних фільмів пройде у нічному клубі «Фантом». Він стане підсумковим етапом однойменного конкурсу короткометражних фільмів, організованого Благодійною організацією «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» спільно з Кіномайстернею Cinemahall в Ужгороді.

Конкурс короткометражних фільмів був оголошений у жовтні минулого року. За цей час, розповіла директор благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталія Кабацій, надійшло 9 відео-робіт з Ужгорода, Києва, Черкас, Здолбунова та Міжгір’я. Роботи представлені у двох категоріях: «Художній фільм» та «Документальний фільм».

Реклама

Визначатиме переможців компетентне журі у складі фотографа Олександра Глядєлова, режисера-оператора Івана Сауткіна, фотографа, правозахисника Максима Буткевича, кінокритика Георгія Жука та директора благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» Наталії Кабацій.

Власне, попередній перегляд фільмів професіоналами вже завершено, нині триває обговорення, а от переможців буде оголошено вже у ході фестивалю, у п’ятницю. І чекає на переможців досить серйозна нагорода: їм буде забезпечено поїздку на один з кінофестивалів міжнародного масштабу, щоправда, не задля участі, а як глядачів, із можливістю відвідання майстер-класів з кіномистецтва, розповіла Наталія Кабацій.

Реклама

За її словами, «Головною метою нинішнього фестивалю є привернення уваги громадськості до існуючих потоків мігрантів та біженців і тісно пов’язаних з ними проблем імміграції та інтеграції, расизму та ксенофобії, терпимості та толерантності».

Цього року рівень робіт є значно вищим у порівнянні з минулорічним конкурсом, відзначив своєю чергою партнер проекту, координатор Кіномайстерні Cinemahall в Ужгороді Антон Готліб: «Врахувавши певні недоліки та принципи оцінювання робіт, ми визначили вимоги щодо якості фільмів, які забезпечили участь робіт набагато кращої якості. Тому нині серед конкурсантів – студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, журналісти, а також відомі та вже давно визнані в Ужгороді місцеві кіномитці».

Тетяна Кашуба

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно