Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До дітей у Вільшани завітали посланці Миколая (ФОТО)

До дітей у Вільшани завітали посланці Миколая (ФОТО)
У червоних шапочках і з подарунками, вони приїхали до Вільшанського інтернату, що на Хустщині. Тут живуть діти з вадами розвитку. Багато з них вже впізнають своїх подруг – Ольгу та Наталю, які...

У червоних шапочках і з подарунками, вони приїхали до Вільшанського інтернату, що на Хустщині. Тут живуть діти з вадами розвитку. Багато з них вже впізнають своїх подруг – Ольгу та Наталю, які кілька разів на рік з подарунками навідуються до них у гості. Сьогодні до них приєдналася і власниця event-агенції «Майстерня свят» Наталія Янцо. Тих дітей, які здатні сприймати інформацію, жінки мотивують вчитися і гарно поводитись.

ВІДЕО ДНЯ

«Я бачу, як з кожним нашим приїздом тут все змінюється. Богдан Кікіна щоразу розповідає нам про свої, здавалось би, колосальні плани. Але вже за кілька місяців помітні чималі кроки до їх здійснення. І це надихає», - розповіла Ольга Ярема, член ради Ужгородської міської органції партії «УДАР Віталія Кличка».

Директор закладу, Богдан Кікіна, проводячи екскурсію комплексом, розповідає про те, чого вдалося досягти за рік.

Реклама
До дітей у Вільшани завітали посланці Миколая (ФОТО) – 01
Реклама

Так, на гроші меценатів, в основному із-за кордону, вдалося облаштувати котельню, яка працює не на вугіллі, а на дровах. Це дозволяє значно економити кошти. Замість 4500 грн (саме стільки раніше коштував кожен день на опалення закладу), зараз потрібно в 9 разів менше.

«Хотілося б, щоб наступного року тут з’явилося більше волонтерів, які б допомагали робити життя цих дітей світлішим. Однак, благодійність – це не дань моді, а показник здоров’я нації. Я переконана, що як тільки українці більш твердо стоятимуть на ногах, вони охочіше допомагатимуть тим, хто цього потребує», - зазначила під час візиту дружина народного депутата Валерія Пацкана (УДАР), Наталія.

Реклама

Зараз у закладі проживає 177 дітей і дорослих. За словам директора, від реабілітації деяких йому неодноразово радили відмовитись. Мовляв, нащо виділяти кошти на ліки дитині, якій вже не жити? Але пройшло 3 роки і такий «списаний» хлопець живе. Покручений і не може ходити, але посміхається. А значить – йому добре…

До дітей у Вільшани завітали посланці Миколая (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно