Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Священники Закарпаття закликають не рубати дерева для новорічних свят

Священники Закарпаття закликають не рубати дерева для новорічних свят

Священники Закарпаття закликають не рубати дерева для новорічних свят
Єпископи Римо-Католицької та Реформатської закарпатських церков закликають християн відмовитися від прикрашання ялинок на новорічні свята, наголошуючи, що це – не християнська традиція. Однак,...

Єпископи Римо-Католицької та Реформатської закарпатських церков закликають християн відмовитися від прикрашання ялинок на новорічні свята, наголошуючи, що це – не християнська традиція. Однак, розуміючи, що вона вже сильно вкоренилася, просять закарпатців не рубати дерева для новорічних свят, а садити живі, бо «мертва ялинка не може символізувати життя», - йдеться у повідомленні єпископів.

ВІДЕО ДНЯ

Голова комісії з екології та мігрантів Римо-Католицької Церкви в Україні ординарій Мукачівської дієцезії єпископ Антал Майнек, Голова Закарпатської Реформатської Церкви Єпископ Олександр Зан-Фабіян та голова ГО «Інститут еколого-релігійних студій» Олександр Бокотей звернулися до закарпатців із проханням не ставити у домівках неживі ялинки, а посадити деревце у дворі, прикрасити штучну ялинку або ж взагалі відмовитись від такої традиції.

«Вселенська Церква звертається до своїх вірників і людей доброї волі роз’яснюючи справжню суть цього обряду, який ми проводимо для вшанування Самого Ісуса Христа у вірі, правді, чистоті серця, а також в намірах правильно доглядати і берегти створіння – природу, дану Богом людству (адже Різдво Господнє – празник радості всього створіння). І тут слід зазначити, що для прикраси свята використовується зрубане, тобто мертве ялинове (чи ялицеве) дерево. Хіба мертве дерево може символізувати життя?», - йдеться у зверненні єпископів.

Реклама

Також християн закликають звернути увагу на екологічну кризу, яка «напряму зв’язана з кризою духовності людства».

«За наявності цілеспрямованого вирощування ялинок для забезпечення ними святкування Нового Року і свята Різдва Христового на Україні можливо заснувати величезні за територією розсадники і «зеленгоспи» та забезпечити цим «товаром» чи не всі країни Європи, але для цього потрібно буде використати землі, які можуть бути корисними для інших, більш важливих галузей народного господарства», - переконані єпископи.

Реклама

Обряд прикрашання ялинки своїм корінням сягає древнього культу вшанування дерев, тому християни могли б відмовитися від цього: «Знаючи, що цей звичай походить з культури інших народів, та й більше того – насаджений нам, християни могли б взагалі відмовитись від цієї традиції», - вважають єпископи.

З минулого року Мукачівське Римсько-Католицьке єпископство відмовилось від прикрашання храмів зрубаними ялинками. Духовенство вважає, що вирощування живих дерев біля храму, або в контейнерах має більшу користь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно