Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як правильно загоряти?

Як правильно загоряти?
Загар — ознака здоров’я. Але не поспішайте загоріти з першого разу. Шкіра має виробити достатню кількість захисного пігменту (меланіну), втраченого взимку. Ласкаві вранішні промені містять...

Загар — ознака здоров’я. Але не поспішайте загоріти з першого разу. Шкіра має виробити достатню кількість захисного пігменту (меланіну), втраченого взимку.

ВІДЕО ДНЯ

Ласкаві вранішні промені містять найбільше ультрафіолету, під діянням якого й утворюється меланін. Уставайте з сонечком, а після 11 години ховайтеся в холодок. Уникайте пекучого полудневого сонця!

Загоряйте поступово, малими дозами, починаючи з 5-10 хвилин.

Реклама

Ніколи не загоряйте натщесерце або одразу після прийняття їжі.

Загоряти можна лежачи, поклавши голову вище тулуба (на подушку, згорнуту ковдру тощо), але корисніше перебувати у русі. Малорухливість може призвести до сонячного удару, розладу серцевої діяльності і т. д.

Реклама

Неодмінно захищайте від сонця очі. Немає темних окулярів — зірвіть і покладіть на повіки свіжі зелені листочки. До речі, такий захист корисний для шкіри: соковита зелень запобігає утворенню зморшок.

Найкраще тамують спрагу під час спеки фруктові або овочеві соки, трохи підсолена вода.

Дехто з часом схильний переоцінювати свої можливості і, не звертаючи уваги на легке почервоніння шкіри, продовжує ніжитися на сонечку. Розплата за таку легковажність настає увечері.

Реклама

Чим тільки не рятує горе-пляжник свою обпечену шкіру! Тут і кисляк, і одеколон, і примочки з чаю, і гліцерин — все стає у пригоді. Асортимент цих «ліків» залежить переважно від ерудиції того чи іншого знайомого, здебільшого ж вони малоефективні.

Одеколон, наприклад, робить шкіру чутливою до сонячних променів, викликає появу коричневих плям, яких важко позбутись. Гліцерин також лише погіршить стан шкіри. Якщо ви вже не вбереглися від опіку, то ско­ристайтеся з таких порад:

1. На обпечене обличчя накладайте протягом години маску з кислого молока, міняючи її через кожні 10 хвилин. Після цього ополосніть обличчя теплим настоєм ромашки (1 столова ложка на 1 л. води).

2. На обпечені місця можна покласти суміш з борошна, свіжого молока та бури.

Добре запобігає опіковий крем, який легко приготувати самому: 50 г цинкової мазі (вона є в кожній аптеці) розтопіть, зануривши баночку до половини в гарячу воду, додайте 3 г салолу і знову розігрійте. Коли суміш охолоне, нею можна користуватися.

Особливо небезпечне сонячне проміння для людей, які не звикли загоряти або мають тонку, ніжну шкіру. Деяким блондинам взагалі слід примиритися з тим, що їм не судилося бути «шоколадними», бо шкіра в них містить незначну кількість пігменту. Тому прагнення загоріти будь-що, за всяку ціпу, може призвести лише до тяжких опіків, а то й до сонячного удару.

Організм деяких людей негативно реагує на сонячне опромінювання: навіть після нетривалого перебування на сонці в них з’являється червоний висип на тілі, який нагадує кропивницю, шкіра надмірно червоніє і свербить.

Реклама

Людям, яким за 30, не рекомендується проводити багато часу на сонці, бо від цього прискорюються процеси старіння шкіри.

Не забувайте, нарешті, що загар личить далеко не всім. Декотрих він старить, в інших викликає появу веснянок і пігментних плям, підкреслює зморшки.

Вам треба зняти загар? Змазуйте шкіру збитим білком, додавши до нього сік лимона, протягом кількох днів. Пінисту масу наносять на обличчя кількома шарами, потім змивають теплою водою.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно