Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО)

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО)
20 грудня виповнюється 21 рік українській міліції. В обласному УМВС святкові урочистості розпочалися з понеділка. Зранку до пам′ятника загиблим міліціонерам на Православній набережній в Ужгороді було...

20 грудня виповнюється 21 рік українській міліції. В обласному УМВС святкові урочистості розпочалися з понеділка. Зранку до пам′ятника загиблим міліціонерам на Православній набережній в Ужгороді було покладено вінки з квітами.

ВІДЕО ДНЯ

В урочистостях взяло участь керівництво краю, м.Ужгорода, правоохоронних органів Закарпаття, а також гості-поліцейські з сусідніх Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі. Квіти від УМВС покладали начальник управління генерал-майор міліції Василь Варцаба, його перший заступник полковник міліції Василь Буковчаник, а також керівники міськрайонів краю.

Відтак усіх гостей міліцейського свята було запрошено до Закарпатського обласного муздрамтеатру. Спершу на них чекали на площі перед театром показові виступи міліцейських кінологів, працівників Державної служби охорони та бійців спецпідрозділів «Беркут» і «Сокіл», під час яких правоохоронці продемонстрували прийоми рукопашного бою та володіння вогнепальною зброєю, знешкоджували уявних злочинців тощо.

Реклама

Урочисту церемонію свята відкрив в театрі начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба. Розпочалося воно з внесення прапора УМВС та Гімну України у виконанні артистів Закарпатського обласного академічного народного хору під керівництвом Наталії Петій-Потапчук.

Генерал Варцаба вітав численних гостей свята: керівництво краю та обласного центру, делегації угорських, словацьких, румунських та польських поліцій з прикордонних до Закарпаття регіонів.

Реклама

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам'ять загиблих під час виконання службових обов′язків міліціонерів і померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО) – 01
Реклама

У своєму виступі очільник закарпатської міліції охарактеризував, яким був для української та закарпатської міліції рік, що минає. Зокрема, в Україні цьогоріч відбулася подія міжнародного значення – чемпіонат Європи з футболу Євро-2012, під час якого українська міліція з честю впоралася з покладеними на неї обов′язками з охорони громадського порядку під час футбольних баталій. Професійно спрацювали наші правоохоронці й під час проведення недавніх виборів до українського парламенту, не допустивши порушень виборчого законодавства. На Закарпатті одним із основних показників ефективності роботи правоохоронних органів є стабільна криміногенна обстановка, зокрема зменшення кількості тяжких злочинів: убивств, згвалтувань, розбоїв, грабежів тощо. Криміногенна ситуація в краї стабільна й прогнозована, наголосив генерал Василь Варцаба.

Самі ж правоохоронці реформують свою роботу, чого від них вимагає, зокрема, й новий Кримінально-процесуальний кодекс. В цьому плані великого значення для міліції набуває співпраця з колегами з інших правоохоронних структур і з-за кордону.

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО) – 02

На завершення свого виступу Василь Варцаба подякував усім своїм колегам-правоохоронцям, хто чесно й сумлінно виконує покладені на них службові обов′язки, уклонився ветеранам, які на власному прикладі навчають міліцейську молодь, висловив слова вдячності міліцейським дружинам, які з терпінням і порозумінням ставляться до нелегкої служби своїх чоловіків, а також вшанував жінок у погонах, на чиї тендітні плечі випали, нарівні з чоловіками, всі тяготи й незгоди міліцейської служби.

Реклама

З теплими словами до правоохоронців звернулися голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида, голова обласної Ради Іван Балога, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, голова Апеляційного суду Закарпатської області Микола Крегул, начальник УСБУ області Геннадій Грищенко, заступник прокурора Закарпатської області Анатолій Савченко, заступник начальника УМНС краю Богдан Ількович.

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО) – 03

Кращі правоохоронці краю одержали нагороди від обласної та міської влади. Зокрема, спільною відзнакою облдержадміністрації та облради — нагрудним знаком «За розвиток регіону» керівники краю Олександр Ледида та Іван Балога нагородили начальника управління громадської безпеки УМВС полковника міліції Василя Копчу та начальника Рахівського райвідділу міліції підполковника Павла Басарабу. Велика група правоохоронців одержала грамоти й подяки від обласної влади.

Заступник єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії о.Михайло Баник нагородив іконою Божої Матері генерала Василя Варцабу та церковними грамотами — начальника УДАІ УМВС Михайла Бойчука та начальника УІТ УМВС Михайла Свистака.

Реклама
Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО) – 04

Не обійшлося на святі й без міліцейських нагород. Зокрема, начальник штабу УМВС полковник Віктор Туряниця отримав Подяку Прем′єр-Міністра України, Почесними грамотами МВС України нагороджено підполковника УДСБЕЗ УМВС Олену Сотник, ст. слідчого СУ УМВС Володимира Скреклю, дільничного з Хустського РВ УМВС Юрія Ворона та його колегу з Рахівського райвідділу Миколу Томашука. А начальник управління кадрового забезпечення УМВС Василь Корсак, згідно з наказом міністра внутрішніх справ України, отримав звання полковника міліції. Велика група правоохоронців також була нагороджена відзнаками УМВС. А загалом з нагоди професійного свята заохочено матеріально понад чотириста кращих працівників закарпатської міліції.

Закарпатська міліція відзначає професійне свято (ФОТО) – 05

На завершення урочистої частини начальник УМВС Василь Варцаба привітав усіх присутніх з наступаючими святами –Новим Роком і Різдвом Христовим, побажав міцного здоров’я, добробуту в родинах, нових професійних здобутків, а всі проблеми нехай залишаться в році, що минає!

Реклама

Далі на гостей свята чекав святковий концерт, в якому, окрім місцевих колективів, взяли участь й народний артист України Іво Бобул та заслужений артист України Віктор Грибик.

Володимир Павлюх, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно