Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чопська митниця – очима дітей (ФОТО)

Чопська митниця – очима дітей (ФОТО)
Днями Чопська митниця запропонувала Великоберезнянській школі-інтернат провести конкурс дитячого малюнку “Митниця – очима дітей”. Вчора на базі цього навчального закладу відбувся відбір...
ВІДЕО ДНЯ

Днями Чопська митниця запропонувала Великоберезнянській школі-інтернат провести конкурс дитячого малюнку “Митниця – очима дітей”. Вчора на базі цього навчального закладу відбувся відбір найкращих художніх творів. З’ясувалося, у дитячому сприйнятті робота митників виглядає досить серйозно та відповідально, і обов’язково пов’язана з перевіркою громадян та автомобілів на кордоні.

Як розповіла директор єдиної в Закарпатській області санаторної школи-інтернат Іванна Ромочуська, понад 60 дітлахів виявили бажання взяти участь у конкурсі і намалювали малюнки не лише на митну тематику, а й присвячені новорічно-різдвяним святам. Більшість учнів – це ті, що побували 1 вересня п.р. на українсько-словацькому кордоні на митному посту «Малий Березний», продемонструвавши свої здібності у ролі митників. Таким чином вони закріпили проведену екскурсію ще й практичними знаннями.

Реклама

До складу журі ввійшли запрошені Заслужений художник України, голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма, працівники Чопської митниці та викладачі з гуртка художнього мистецтва при школі-інтернат.

Борис Іванович, як досвідчений художник та колишній митник, поділився враженнями і зауважив, що деякі дитячі шедеври приємно здивували насиченим змістом нелегкої роботи інспекторів на кордоні. А малюнки з різдвяним побутом та народними традиціями святкувань особливо привернули увагу своєю теплотою та дитячими мріями про Діда Мороза і Святого Миколая.

Реклама

Були цікаві малюнки, в яких інспектори шукають предмети контрабанди, при цьому зображені з вірними та надійними помічниками, без яких не обходиться митний контроль автівок – службовими собаками. Присутні на конкурсі митники були дуже задоволені, що більшість дітей добре обізнані з їх роботою та відображені на постах з різними митно-прикордонними знаками на фоні мальовничих Карпатських гір.

Журі виявилося не з легких обрати достойні роботи, господарі яких будуть нагороджені подарунками вже цієї середи, 19 грудня, у День Святого Миколая особисто начальником Чопської митниці Олександром Похилько.

Склад журі вирішив відібрати 6 найкращих авторів дитячих малюнків. Відтак, з митної тематики переможцями стали хлопчаки 7-х класів: Вароді Юрій, Цуганич Сергій та Бачеріков Вадим. З новорічно-різдвяної тематики обрано творчі роботи Яцків Ганни (6 клас), та семикласників – Шутанич Яни і Лещо Юрія.

Реклама

Прес-служба Чопської митниці

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно