Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Син Різака перед смертю купив 100 червоних троянд

Син Різака перед смертю купив 100 червоних троянд
Кримінальне провадження за фактом смерті 23-річного Олексія Різака - сина колишнього губернатора Закарпатської області Івана Різака перекваліфіковано зі статті про доведення до самогубства на статтю...

Кримінальне провадження за фактом смерті 23-річного Олексія Різака - сина колишнього губернатора Закарпатської області Івана Різака перекваліфіковано зі статті про доведення до самогубства на статтю про вбивство. Про це клопотав сам Іван Різак, не бажаючи змиритися з думкою, що його улюблений дитина могла піти з життя з власної волі. Крім того, призначена ексгумація тіла Олексія, оскільки прокуратура визнала: раніше експертизи були проведені поверхово.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, Олексія Різака знайшли мертвим біля 16-поверхового будинку в Ужгороді близько половини восьмого вечора 16 листопада. Батько впевнений, що син не міг покінчити з собою - його вбили. Тим часом журналістам зі своїх джерел стало відомо: версія про самогубство або доведенні до самогубства як і раніше не відкидається. Стали відомі деякі факти, які роблять ще більш загадковою цю трагічну історію.

16 листопада Олексій близько полудня прийшов до лікарні, де працювала його дівчина Аня, сказавши, що повинен закрити та завести на роботу лікарняний. З невеликими перервами вони провели разом фактично цілий день - заїжджали в магазин, обідали в ресторані, близько шостої вечора прогулялися по вечірньому місту. Проходячи повз 16-поверхівки на вулиці Свободи, Олексій сказав Анні, що недавно з цього будинку стрибнув молодий хлопець. Дівчина сказала, що самовбивця був не при своєму розумі, Олексій у відповідь розсміявся.

Реклама

Без чверті сім молоді люди провідали сестру Анни, якій Різак купив цукерки, але в гостях засиджуватися не став - викликав таксі через п'ять хвилин. За твердженням самої дівчини і її рідних, ніякого конфлікту не було і в помині, дружбу з Олексієм Різаком в родині Ганни тільки вітали.

А от далі сталося дивне. Продавщиця квіткового магазину "Астра" впізнала Олексія Різака в хлопці, який зайшов до неї близько сьомої вечора. Не запам'ятати покупця жінка не могла - він попросив рівно 100 червоних троянд. Коли продавщиця запропонувала зробити букет із 101 квітки, наполіг на своєму. При цьому він попросив ще кулькову ручку, якою підписав два конверти. Вів він себе цілком природно, не нервував, розмовляв по телефону. Напарниця квіткарки згадала, що він вимовляв слова "це буде для тебе несподіванкою", "ти потім зрозумієш все і оціниш".

Реклама

Величезний букет троянд і конверти, адресовані Ані та її сестрі, Олексій залишив у дворі, де живе дівчина. Камера відеоспостереження, встановлена на одному з будинків, зафіксувала, як поруч з квітами молода людина запалює свічку. Через пару хвилин на таксі Олексій під'їхав до тієї самої 16-поверхівці на вулиці Свободи. Водій, який віз його, розповів, що ознак хвилювання в поведінці пасажира не було.

А в 19.26 вечора перехожі викликали "швидку". Медики зафіксували смерть Олексія Різака. Він впав з балкона на 15-му поверсі. "Стверджую, що син Олексій не падав ні з якого поверху багатоповерхівки, тіло його не постраждало, не постраждав навіть його одяг. Нами не було знайдено ні переломів рук і ніг, жодної травми на обличчі", - писав Іван Різак безутішний батько у відкритому листі прокурору Закарпатської області, начальникам обласних управлінь СБУ та МВС.

Тепер слідство буде проведено в більш повному обсязі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно