Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Монахи ордену капуцинів відкриють свій монастир в Ужгороді

Монахи ордену капуцинів відкриють свій монастир в Ужгороді
Монастир капуцинів і церква будуть збудовані серед багатоповерхівок у центрі міста. Це вже сьоме українське місто, де працюють монахи ордену капуцинів. Монахи ордену капуцинів засновують ще один...

Монастир капуцинів і церква будуть збудовані серед багатоповерхівок у центрі міста. Це вже сьоме українське місто, де працюють монахи ордену капуцинів.

ВІДЕО ДНЯ

Монахи ордену капуцинів засновують ще один монастир в Україні. На цей раз в Ужгороді. Це буде вже сьоме українське місто, де працюють брати-капуцини. Вони вже мають свої осідки у Дніпродзержинсьу, Дніпропетровську, Києві, Красилові, Старому Koстянтинові, Вінниці.

Ужгород розташований у Закарпатті, у місті налічується понад 100 тисяч населення і його специфікою є мультикультуралізм. За останній час жителі регіону були громадянами Австро-Угорщини, Чехословаччини, Угорщини, СРСР, а тепер України.

Реклама

Єпископ Мілан Шашік словацького походження, а з 2004 року місцевий владика греко-католицької єпархії, запросив капуцинів з місією євангелізації єпархії. Ця єпархія специфічна - це плід Ужгородської унії 1646 року і до цих пір вона безпосередньо підпорядковані юрисдикції Святого Престолу.

У центрі міста серед багатоповерхівок буде побудовано монастир капуцинів і церкву. Для цього капуцини отримали від міста котельню, яка невикористовувалась протягом багатьох років. Наразі котельня є "трохи" зруйнована, і люди з довколишніх будинків зробили з неї смітник. Може виникнути запитання: чи не краще побудувати щось нове, аніж пристосовувати до цього таку руїну? Відповідь проте є прозаїчною: в українських реаліях легше отримати дозвіл на відновлення того, що вже існує (у цьому випадку, котельні), ніж почати нове будівництво.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно