Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про ситуацію навколо скорочення лікарських посад говорили в Ужгороді

Про ситуацію навколо скорочення лікарських посад говорили в Ужгороді

Про ситуацію навколо скорочення лікарських посад говорили в Ужгороді
"Питання оптимізації медицини досить болюче як для працівників, так і для керівників, медичних закладів, яким треба приймати непросте рішення, - визнав головний лікар Закарпатської обласної клінічної...

"Питання оптимізації медицини досить болюче як для працівників, так і для керівників, медичних закладів, яким треба приймати непросте рішення, - визнав головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Новака Юрій Яцина на прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 10 грудня. - Втім, є резон і в оптимізації, просто треба правильно підійти до даного питання. В межах маленького регіону є підрозділи, які дублюються, і утримувати їх лише заради збереження посад - це неправильно".

ВІДЕО ДНЯ

Юрій Юрійович говорить, що оскільки ми орієнтуємося на медицину сусідніх європейських країн, то повинні знати, що там також проводилися оптимізації. Скажімо, там практикують амбулаторне лікування і пацієнт після операції перебуває в лікарні лише день-два, після чого продовжує оздоровлення вже вдома. "У нас у лікарні теж є така практика - лікуватися вдома амбулаторно", - додав Юрій Юрійович.

Ще одна можливість зекономити - автоматизація процесу лікування, яка допоможе надавати хворим якісну допомогу з меншою кількістю персоналу.

Реклама

"Та, наскільки я розумію, нинішня реорганізація медицини в Ужгороді пов'язана з економією грошей. Це глобальне державницьке питання. Кожне місто має самоуправління, і рішення приймає міська влада. Наша лікарня також вже пережила дві реорганізації, внаслідок яких кількість ліжко-місць скоротилася десь на 200", - розповів Яцина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно