Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Де ховається отрута?

Де ховається отрута?
Газована вода – отрута. Вивчення історій хвороб багатьох людей показало, що існує прямий зв'язок між...

Газована вода – отрута. Вивчення історій хвороб багатьох людей показало, що існує прямий зв'язок між карієсом і газованими напоями. В цьому винен не лише цукор і підсолоджувачі, але і кислота, що міститься в газованій воді, оскільки саме вона роз’їдає емаль зубів. Будь-які газовані напої містять не лише нешкідливу вуглекислу кислоту, яка розпадається на газ і воду, але й ортофосфорну, яка навіть цвяхи може розчиняти, не говорячи вже про зуби.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, часте вживання газованої води може викликати крихкість кісток. Це обумовлено все тією ж ортофосфорною кислотою, яка зменшує вміст кальцію в кістках. Для дорослих, які не п'ють мінералку літрами, це не небезпечно, але для дітей і підлітків у критичні періоди росту кісток навіть невеликі порушення обміну речовин можуть стати причиною серйозних проблем у майбутньому. За статистикою, у 14-річних дівчат, які пили колу, вірогідність переломів і порушень формування кісток у 5 разів вища. Тих, хто надає перевагу молоку, ця проблема не стосується.

Звичайно, стакан газованої води навряд чи може завдати істотної шкоди, але якщо напружувати свій організм регулярно й у великій кількості, то порушення обміну речовин, зайва вага, зіпсовані зуби, проблеми з травленням не змусять довго на себе чекати.

Реклама

Чи не краще поклопотатися про формування здорових звичок заздалегідь, ніж потім почути, що «пізно пити «Боржомі», коли нирки вже відвалилися?»

Тим часом небезпеку для людини становить не лише те, що міститься всередині ємності. Як показує досвід, небезпечною може бути і тара, в яку напій розливають. Вважають, що алюмінієві банки з лимонадом - рознощики небезпечних хвороб, причина хімічних отруєнь і джерело фізичних травм.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно