Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Які саме фрукти нам радять вживати лікарі взимку?

Які саме фрукти нам радять вживати лікарі взимку?
Зима добігає кінця. Отже, варто встигнути поповнити в своєму організмі запас природного вітаміну С. Тому дієтологи взимку радять вживати цитрусові. Найкорисніші апельсини, мандарини та грейпфрути...

Зима добігає кінця. Отже, варто встигнути поповнити в своєму організмі запас природного вітаміну С. Тому дієтологи взимку радять вживати цитрусові.

ВІДЕО ДНЯ

Найкорисніші апельсини, мандарини та грейпфрути продаються саме в цю пору. Влітку їх купувати не варто, оскільки не мають смаку та вітамінів. Зараз ці фрукти багаті на вітаміни та мікроелементи, яких узимку та на початку весни нам бракує. Особливо переважають вітаміни груп С та А: вони допомагають організму захищатися від застудних захворювань, грипу та ускладнень. Щоправда, вживати їх слід обережно, щоб уникнути алергічних реакцій. Якщо алергії немає, дорослі можуть вживати по одному фрукту щодня, діти – по половинці.

Для людини найкорисніші ті фрукти, які ростуть у її рідній кліматичній зоні, тому краще надати перевагу грузинським мандаринам. На смак вони кисліші, за кольором – зеленіші, а це свідчить про великий вміст вітаміну С. Імпортні фрукти змащують воском та присипають тальком: хімія потрапляє до м’якоті плоду.

Реклама

Протягом дня людина повинна з’їсти чотири фрукти різного кольору: отже, крім цитрусових, у холодну пору року слід «налягати» на яблука та груші.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно